Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.B.

06. 08. 2024. 12:07 >> 12:07

MINISTARKA U SRBIJI

Đurđević Stamenkovski nije završila FPN kako piše na sajtu Vlade

Fakultet političkih nauka (FPN) Univerziteta u Beogradu saopštio je da ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski nije stekla zvanje diplomiranog politikologa na tom fakultetu, iako se to navodi na sajtu Vlade Srbije.

FPN je za Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) potvrdio da je Đurđević Stamenkovski taj fakultet upisala 2009. godine, ali da je status studenta izgubila 2020. godine.

Za vreme studiranja, ona je stekla 207 ESPB poena od 240, koliko je potrebno za sticanje diplome, naveo je fakultet.

Đurđević Stamenkovski je za CINS rekla da je diplomu stekla "tek ove godine na ruskom Institutu za dijasporu i integracije", ali taj istraživački portal navodi da za to nije pružila dokaz, jer je, prema njenim riječima, "predala dokumentaciju za upis na magistarske studije na Ruskom državnom socijalnom univerzitetu".

Taj institut je za portal navelo da je Đurđević Stamenkovski od 2020. do 2024. prošla obuku na Institutu država SNG (Institut za dijasporu i integracije), specijalnost politikologija.

CINS navodi da ta ruska obrazovna institucija nije potvrdila da li bi ta diploma bila priznata u Srbiji, kao ni to da li može da zamijeni diplomu sa osnovnih akademskih studija.

U biografiji Milice Đurđević Stamenkovski, koja je zajedno sa biografijama ostalih predloženih ministara i ministarki dostavljena poslanicima, navedeno je da je poslije Prve beogradske gimnazije upisala Fakultet političkih nauka na kome je stekla zvanje diplomiranog politikologa, naveo je CINS.

PSG zahtijeva od premijera da hitno predloži razrješenje ministarke  

Pokret slobodnih građana zahtijeva od premijera Miloša Vučevića da hitno Narodnoj skupštini predloži razrješenje ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Đurđević Stamenkovski zbog obmanjivanja javnosti o stečenom obrazovanju, odnosno lažnog predstavljanja da je diplomirala na Fakultetu političkih nauka što je navodila u svim svojim javno dostupnim biografijama.

"Zbog ovih činjenica do kojih je došao CINS, a koje ministarka Đurđević nije ni na koji način osporila, ne zahtijevamo od nje da podnese ostavku, jer je ostavka moralni čin, a ministarka je jasno pokazala i ovim i svojim kratkotrajnim boravkom u Vladi, da moral ne posjeduje. Nedostatak fakultetske diplome može se nadomjestiti stečenim praktičnim znanjem i iskustvom, ali moralni nedostaci osobe koja godinama laže o svom obrazovanju su nenadoknadivi", navodi se u saopštenju PSG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније