Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.L.B.

02. 08. 2024. 17:07 >> 17:07

DVIJE SJEDNICE U DANU

Mugoša: Nova politička bahatost parlamentarne većine

Sazivanje dvije vanredne sjednice Skupštine sa navedenim dnevnim redom u istom danu, suprotno dogovoru sa Kolegijuma, pokazuje po ko zna koji put političku bahatost parlamentarne većine ovoga puta i proširene sa najnovijim konstituentom, objavilo je poslanik SD-a Boris Mugoša, na mreži Iks.

Kako je objavljeno na sajtu Skupštine Crne Gore za 16. avgust zakazane su dvije vanredne sjednice Skupštine sa ukupno 12 tačaka dnevnog reda.

“Predlaganje važnih sistemskih zakona zaobilazeći javnu raspravu i to zakona kojima se obesmišljava raspolaganje državnom imovinom od strane Skupštine, formira novi državni subjekt, prave izuzeci u dijelu javnih nabavki i zapošljavanja od standardnih zakonom definisanih procedura i dr., uz nepristojno uvođenje novih rukovodećih pozicija u Skupštini i Vladi, pokazuju ponovo svu besmislenost papagajisanja floskula većine o njihovom evropskom karakteru”, navodi Mugoša i upozorava na opasnost od takvog načina donošenja zakona.

“Proći će i ovako skrojena većina, ali će posljedice nakaradnih zakonskih rješenja, donošenja zakona bez javnih rasprava i političkih trgovina biti veoma ozbiljne”, zaključuje Mugoša u objavi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније