Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

28. 05. 2024. 10:41 >> 10:41
Čitaj mi:

RAJKOVIĆ

Pitanje sanitarne sječe šuma urgentno, nadležni ne reaguju

Vršilac dužnosti direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Miloš Rajković ističe da je stanje u šumama alarmantno po pitanju stabala koja su doznačena za sanitarnu sječu, te da već drugi put šalje urgenciju Vladi i nadležnim organima da odobre javni poziv za sanitarnu sječu.

Kako je objasnio u saopštenju, sanitarna stabla su posljedica dejstva vremenskih nepogoda i od širenja potkornjaka. Reagovao je zbog velikog broja novinarskih pitanja i apela od strane građana, koji šalju slike oborenih stabala iz šuma sa čitave teritorije Crne Gore, a kako bi tačno informisao javnost po pitanju sanitarne sječe.

"U više navrata apelovao sam na nadležne organe da hitno djeluju po tom pitanju, predlože i na Vladi usvoje odluku koju sam im poslao o davanju šuma na korišćenje, koja se odnosi na hitne sanitarne sječe. Ostaje nejasno iz kojih razloga neko opstruiše ozbiljan rad ove Uprave i rezultate koje postiže, a za šta imamo određene sumnje", rekao je Rajković.

On je dodao da nije želio da stvari prepušta slučaju, zbog čega je juče poslao novu, drugu Urgenciju drugostepenom organu, u nadi da će se hitno reagovati i da će zahvaljujući tome sanitarna stabla brzo biti predmet prodaje, jer država gubi milione eura, ostavlja haos u šumama, uz pogodno tlo za razvoj požara i bolesti.

Inače, odluka se čeka od ljeta prošle godine, a i prethodni menadžmet Uprave je slao zahtjeve za odobravanje poziva za sanitarnu sječu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније