Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

05. 07. 2024. 11:22 >> 11:22

Sindikat Uprave

Nadležni da zaštite šumarske radnike

Reprezentativne sindikalne organizacije Uprave za gazdovanje šumama i lovištima oštro su osudile napad na čuvara šuma Sima Popovića iz Područne jedinice Berane, koji se desio u srijedu veče, kada je brutalno fizički i verbalno napadnut prilikom pokušaja da zajedno sa svojim kolegama zaštiti šume od mafije.

“Osim ozbiljnih fizičkih povreda koje su mu šumokradice nanijele, prilikom napada, našem radniku je pričinjena i značajna materijalna šteta na privatnom vozilu sa kojim je išao na teren, u želji da na odgovoran i profesionalan način spriječi devastaciju crnogorskih šuma”, navodi se u saopštenju.

Sindikalne organizacije Uprave za gazdovanje šumama i lovištima podsjećaju javnost, a posebno nadležne organe, da je ovo samo jedan u nizu beskrupuloznih napada i prijetnji koje njihovi zaposleni, posebno u tom području preživljavaju.

“Naime, podsjećamo na ne tako davne slične slučajeve u Beranama: paljenja vozila ispred kuće našeg radnika, paljenja i uništavanja skidera onima koji su uslužno radili poslove za Upravu u cilju lagerovanja na sigurno bespravno posječene građe, svakodnevnih verbalnih, ali i fizičkih napada i prijetnji našim zaposlenim, konstantnog uništavanja njihove privatne imovine i sličnih gnusnih postupaka”, navodi se u saopštenju.

Naglašavaju da i pored nedostatka ljudi na terenu i sredstava za obavljanje osnovnih poslova, požrtvovanje njihovih zaposlenih i dodatno angažovanje i van radnog vremena je za svaku pohvalu, posebno iz razloga što prvenstveno u ovoj područnoj jedinici na taj način dovode u opasnost sebe i svoje porodice, a sve u cilju zaštite crnogorskih šuma.

“Na kraju, sindikalne organizacije Uprave još jednom najoštrije osuđuju ovaj napad i pozivaju nadležne organe, prvenstveno policiju i tužilaštvo, da po hitnom postupku reaguju i pronađu napadače na našeg radnika i u narednom periodu pruže jaču podršku našim radnicima prilikom borbe sa šumokradicama”, navodi se u saopštenju.

Poručuju da ne treba propustiti ovaj momenat, kada se krenulo u odlučnu borbu protiv šumarske mafije i baspravnih sječaž.

“Jer ovakva nehumana dešavanja pokazuju upravo nemoć i strah počinilaca ovih krivičnih djela, a način na koji djeluju ugrožavajući živote i imovinu zaposlenih Uprave ukazuju da smo im pogodili bolnu tačku. Iz tih razloga apelujemo na Vladu Crne Gore i sve nadležne institucije da nam pruže punu podršku u nastavku naše borbe protiv bespravnih sječa i uz dodatno angažovanje policije zaštite naše radnike i omoguće im da se osjećaju sigurnim pri odgovornom obavljanju svojih poslova, jer ovakvi nemili događaji više se ne smiju ponavljati”, zaključili su iz Sindikata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније