Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Mina ]

08. 07. 2024. 14:12 >> 14:26

Cijene nafte srezane početkom jula

Cijene nafte prošle sedmice su porasle jer su zalihe crnog zlata u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) oštro pale, što ukazuje na jačanje potražnje na početku ljetne sezone putovanja.

Na londonskom tržištu cijena barela je prošle sedmice porasla 1,8 odsto, na 86,54 USD, dok je na američkom tržištu barel poskupio 2,1 odsto, na 83,16 USD, prenosi SEEbiz.

U fokusu trgovaca prošle sedmice bili su podaci o potražnji na početku ljetne sezone putovanja u SAD-u.

Ministarstvo energetike objavilo je da su zalihe sirove nafte u prethodnoj sedmici pale 12,2 miliona barela, znatno više nego što se očekivalo, a smanjile su se i zalihe benzina, za 2,2 miliona barela.

S druge strane, vjeruje se da će uskoro početi pregovori na Bliskom istoku između Izraela i palestinskog Hamasa, što znači da se smanjuje rizik od poremećaja proizvodnje nafte u tom dijelu svijeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније