Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 10. 2024. 08:19 >> 08:20

Kenana Strujić Harbić

"Temperamentna sam osoba, sa mnom svako zna na čemu je"

Poslanica Kenana Strujić Harbić kaže da sa njom svako zna na čemu je. Temperamentna je, brzo plane, ali se brzo i razljuti. U emisiji “Upoznajte parlamentarce” kazala je da joj je najveća slabost njena kćerka Una, a recept za sreću je zajedništvo, sloga i porodica.

Za djetinjstvo je vežu uspomene ispod koša u mjestu u kom je odrasla, ali i stariji brat koji je uijek brinuo o njoj.

“Kao dijete sam bila jako temperamentna i to mi je po očevoj liniji. Temperamentni smo, ali se brzo odljutimo. Moram da istaknem i zajedništvo koje nas je krasilo. Moj brat i ja smo uvijek prikrivali jedno drugo u sitnim nestašlucima”, prisjeća se poslanica.

Uvijek je bila okružena velikim brojem drugara. Najveći utisak i trag  tokom školovanja na nju je ostavila učiteljica Koviljka Peruničić koja ih je učila da budu dostojanstvene, dame, i da su red, rad i disciplina put  do uspjeha.

“Grad Sarajevo u kojem sam završila Filozofski fakultet mi je ostao u srcu I tu sam provela najljepših pet godina u životu”, kazala je ona.

Njena najveća slabost i radost je njena kćerka. Razgovorima sa njom počinje svaki dan i to joj uljepšava sate koji slijede. 

"Zdrava i funkcionalna porodica su mi na prvom mjestu", ističe poslanica. 

Poslanica Strujić Harbić smatra da  se žene u politici bolje snalaze u kriznim momentima jer one sve probleme posmatraju kao situacije.

"Za razliku od muskih kolega, mi to gledamo kao situaciju koju ćemo trudom i radom prevazići", objašnjava ona. 

Ističe da je pozicija nikada ne može promijeniti. 

"Ja smatram da  sam uvijek ista i da se uvijek isto ponašam. Uvijek razmišljam da želim da moji roditelji budu ponosni zbog mog učinjenog ili neučinjenog djela i zato kad god mogu, trudim se da pomognem svakom", kazala je poslanica. 

Govoreći o raspravama u parlamentu kaže da se ne kaje kada ima oštre replike i dodaje da će oni koji upute kritiku na račun njenog naroda uvijek dobiti jasan odgovor od nje. 

"Ja sam u biti osoba sa kojom znate na čemu ste. Kod mene nema ništa sivo, sve je crno i bijelo. To nosite iz kuće", zaključila je poslanica. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније