Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

19. 07. 2024. 20:30 >> 20:25
Čitaj mi:

PES

Butorović: Evropa Sad 2 stvara bolje uslove za poslodavca i radnike

Svjedoci smo da su naši građani zadnjih decenija uvijek bili ti koji su nosili najveći teret ekonomije na uštrb svojih radničkih prava i prava koja prositiču iz radnog odnosa, napisao je sekretar kluba poslanika "Evropa Sad" Milutin Butorović.

Kako kaže, dok su se drugi bogatili, radnik u Crnoj Gori je primao minimalnu neto zaradu u iznosu od 190 eura(nešto kasnije 222 eura).

"Uvidjevši zloupotrebe koje su se godinama dešavale, sadašnji premijer Milojko Spajić, a tadašnji ministar finansija kreirao je program Evropa Sad 1 i time otpočeo dugoočekivanu borbu za bolja radnička prava. Tu prije svega mislim na pristojnu minimalnu neto zaradu u iznosu od 450 eura i to za osmočasovno radno vrijeme. Kao što smo obećali građanima, nastavili smo da radimo na poboljšanju njihovog standarda, pa smo danas kao najbitniji politički faktor u zemlji kreirali program Evropa Sad 2. Programom je bila predviđena minimalna neto zarada u iznosu od 700 eura za sve, ali uvažene su sugestije socijalnih partnera, pa se napravila razlika između poslova u zavisnosti od stručne spreme", naveo je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније