Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Marija Radulović, TVCG

19. 07. 2024. 21:00 >> 21:40
Čitaj mi:

iz parlamentarne većine ni riječi

Rekonstrukcija vlade u utorak ili na vanrednoj sjednici Skupštine u avgustu ili septembru

Dok opozicija i pojedini mediji navode da je rekonstrukcija Vlade dogovorena i da bi se mogla dogoditi u utorak parlamentarna većina o tome još ne govori. Ako se to ne desi u utorak, premijer, koji bi trebalo da predloži i brani rekonstrukciju Vlade u parlamentu, već u srijedu putuje u Pariz, na otvaranje Olimpijskih igara. To znači da ako rekonstrukcija ne bude u julu, u avgustu i septembru bi morala da bude zakazana vanredna sjednica Skupštine.

Kada će se desiti i kako će izgledati rekonstruisana Vlada nijesu htjeli ni riječ u Novoj srpskoj demokratiji i Demokratskoj narodnoj partiji. S druge strane, kako DPS javlja rekonstrukcija se sprema za utorak.

"Ja znam gospodine Mandiću u utorak ćete ući u Vladu u prije toga ćete smijeniti Milovića. Podržavam da vi uđete u vladu, što prije uđete u Vladu ta Vlada će prije pasti", kazao je poslanik DPS-a Danijel Živković.

Da bi u utorak moglo doći do rekonstrukcije nije poznato ni Pokretu Evropa sad.

"Ja sam sve to čuo iz medija a upravo treba pitati lidere parlamentarnih većina o detaljima, što ja nijesam ali ja to saznajem iz medija", kazao je poslanik PES-a Vasilije Čarapić.

Rekonstrukcija Vlade, ulaskom Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije predviđena je koalicionim sporazumom potpisanim prilikom formiranja nove skupštinske većine i nove Vlade krajem oktobra prošle godine.

"Parlamentarna većina funkcioniše besprekorno da smo sve ciljeve i odluke uspjeli da donesemo čak i uz veću podršku nego same parlamentarne većine. Koalicionim sporazumom je propisana rekonstrukcija koja je u suštini proširenje Vlade radi političkog osnaživanja kako bi mogli na duge staze da nastavimo da sprovodimo tri fokusa - vladavina prava, evropske integracije i standard građana", kazao je Čarapić.

Nakon rekonstrukcije, NSD-u prema koalicionom sporazumu, treba da pripadne Ministarstvo prosvjete i resori prostornog planiranja i turizma, a DNP-u mjesto potpredsjednika i ministra saobraćaja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније