Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

P.R.

19. 07. 2024. 16:16 >> 16:25
1
Čitaj mi:

KOMISIJA ZA ZAŠTITU PRAVA

Usvojena žalba, Uprava za državnu imovinu ponovo nabavlja 21 autobus

Komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki usvojila žalbu kompanije "Osmanagić" i Erste banka o poništenju postupka javne nabavke, te je donijelo rješenje da se predmet vraća na ponovni postupak i odlučivanje. Naime, Uprava za državnu imovinu nije podnijela ispravnu ponudu za 21 "mali autobus" za potrebe prevoza učenika u ruralnim sredinama.

U obrazloženju se navodi da Uprava za državnu imovinu nije podnijela ispravnu ponudu za 21 mali autobus jer je negativno odgovorila na pitanje o podugovaraču, a uz ponudu dostavila podatke kompanije "ART Auto" iz Srbije, koja je trebala da prilagodi "male autobuse" marke "Opel Movano" u tražene karakteristike.

"U postupku po tenderskoj dokumentaciji od 18. aprila za otvoreni postupak javne nabavke robe - prevoznih sredstava za potrebe prevoza učenika u ruralnim sredinama, putem finansijskog lizinga, po partijama, Uprava za državnu imovinu je, kao naručilac, za partiju 1 nabavka 21 malih autobusa donijela odluku 19. juna o poništenju postupka javne nabavke, iz razloga što nije podnijeta nijedna ili nijedna ispravna ponuda ili su ponuđači isključeni iz postupka javne nabavke", navodi se u obrazloženju.

Komisija je na jučerašnjoj sjednici donijela usvajila žalbu kompanija "Osmanagić CO" d.o.o. Nikšić i Erste bank'* AD Podgorica od 26. juna da se poništava odluka Uprave za državnu imovinu od 19. juna o poništenju postupka javne nabavke i predmet vraća na ponovni postupak i odlučivanje.

Pored toga, nalaže se Upravi za državnu imovinu da u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog rješenja otkloni nepravilnosti na koje joj je ukazano ovim rješenjem i o tome obavijesti Komisiju za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki u roku od tri dana od dana otklanjanja nepravilnosti.

Komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki saopštila je da će vratiti "Osmanagić CO" d.o.o. Nikšić, sredstva uplaćena na ime naknade za vođenje postupka u iznosu od 12.512,40 eura, u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti ovog rješenja.

Obavezuje se i Uprava za državnu imovinu da "Osmanagić CO" d.o.o. Nikšić nadoknadi troškove postupka na ime sastava žalbe u iznosu od 484 eura, u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti ovog rješenja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније