Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

18. 07. 2024. 10:17 >> 10:24

Uprava za gazdovanje šumama

"Odlični rezultati kontrola sveli bespravne radnje i šumske požare na minimum"

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima ponosna je na dosadašnje postignute rezultate u borbi protiv bespravnih sječa, obzirom da u proteklim sedmicama nije bilo niti jedne bespravne sječe ni u jednoj područnoj jedinici, saopšteno je iz te Uprave.

"Naime, zahvaljujući neprestanim iznenadnim kontrolama terena, na osnovu izvještaja područnih jedinica, u posljednjih mjesec dana u crnogorskim šumama nije registrovana niti jedna bespravna sječa, osim nemilog napada na čuvara šuma u Područnoj jedinici Berane, za koji očekujemo epilog. Ovi podaci pokazuju odlične rezultate Uprave, koje daju intenzivne kontrole terena i novi sistem i organizacija rada uspostavljen od strane novog menadžmenta, koji je uspio da bespravne radnje svede na minimum", naveli su u saopštenju.

Kako su kazali, osim odgovornog rada i dodatnih napora čuvara šuma, odlične rezultate na terenu postižu i angažovani osmatrači požara, koji prijavljuju svaku aktivnost koja može da ugrozi crnogorske šume, zbog čega u prethodnih dva mjeseca nijesu imali ni jedan ozbiljniji šumski požar, koji su u prošlosti pravili milionske štete u crnogorskim šumama.

"Novi menadžment Uprave pokazao je da odgovornim i profesionalnim obavljanjem posla i dobrom organizacijom zaposlenih, Uprava može uspješno zaštiti crnogorske šume od neodgovornih pojedinaca i bespravnih radnji, a zavidni rezultati koje postižu na tom planu su upravo i razlog zbog čega su u proteklim danima česta meta neosnovanih medijskih napada. Bez obzira na to, u narednom periodu novi menadžment i Uprava nastavljaju još jačim intenzitetom planiranu borbu i zaštitu nacionalnog resursa, sa ciljem postizanja još boljih i kvalitetnijih rezultata", zaključili su iz Uprave.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније