Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

M.P.

10. 07. 2024. 15:50 >> 15:50

DO KRAJA GODINE

COK uslovno suspendovao Bokserski savez

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović, na Redovnoj skupštini te organizacije u Podgorici, kazao je da je Upravni odbor COK-a uslovno suspendovao Bokserski savez do početka naredne godine.

"Donijeli smo jednu tešku odluku koja se odnosi na Bokserski savez Crne Gore. To smo uradili na zahtjev Međunarodnog olimpijskog komiteta. Kao što znate, MOK je suspendovao Svjetsku boksersku asocijaciju (IBA). Shodno toj odluci, preporučili su da isto urade nacionalni olimpijski komiteti sa svojim bokserskim savezima. Razmatrali smo na koji način to da uradimo. Mi smo imali zaista odličnu saradnju sa BSCG. Željeli smo da budemo oprezni jer imamo talentovane takmičare u tom sportu, od kojih očekujemo dobre rezultate. Imaćemo predstavnicu tog saveza na Olimpijskim igrama u Parizu, Bojanu Gojković. To su zaista dragulji crnogorskog sporta i prema njima se treba pažljivo odnositi", poručio je Simonović.

Predjsednik COK-a vjeruje da će nastali problemi biti riješeni do početka 2025.

"Bićemo strpljivi i radićemo na tome da Bokserski savez ostane u sistemu COK-a. Do kraja ove godine bi trebalo da bude formirana bokserska asocijacija koja će biti članica i priznata od stane MOK-a. Nadamo se da će se naša bokserska organizacija uključiti u tu asocijaciju, kako bismo nastavili saradnju u idućoj godini, na isti način kao i do sada, na obostrano zadovoljstvo."

Simonović naglašava da žali zbog situacije u kojoj su se našli, ali da Bokserski savez Crne Gore mora donijeti ispravnu odluku.

"Ukoliko se to ne desi oni će biti trajno isključeno iz COK-a, onda bi se tražio neki drugi format za organizaciju i učešće u radu našeg olimpijskog komiteta, ukoliko za to bude mogućnosti i želje. Ipak, vjerujem da to toga neće doći", zaključio je Simonović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније