Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

15. 07. 2024. 11:45 >> 11:45
Čitaj mi:

HAMES RODRIGES

Prije godinu dana nije imao klub, sinoć proglašen za MVP-a Kopa Amerike

Hames Rodriges je jedinstveni slučaj u svijetu fudbala, onaj tip igrača čiju fenomenalnu reprezentativnu karijeru ne prati baš uspjeh u klupskoj.

Kolumbijac je bio velika zvijezda Mundijala 2014. godine, oduševio je planetu svojim izdanjima, golovima, pa je Real Madrid odlučio tada da iskešira 75 miliona eura Monaku za sjajnog veznog fudbalera.

Prva sezona i stigla su priznanja, Hames je proglašen za najboljeg veznog fudbalera La lige, i uvršten je u idealan tim prvenstva.

Međutim već naredne sezone njegov status zvijezde je počeo da blijedi. Djelimično je to i zbog formacije koju je Real igrao, rostera krcatim najboljih fudbalera planete, pa je u sezoni 2017/2018. pozajmljen Bajern Minhenu.

Tamo je proveo dvije sezone na pozajmici i već u prvoj je proglašen u idealni tim Bundeslige, kao i u idealan tim sezone Lige šampiona.

Ali baš kao i u Realu druga sezona nije pratila prvu, iako je statistički gledano bio blizu učinku iz prve.

Uslijedio je neslavni povtatak u Real, pa iznenađujući transfer u Everton, da bi potom neuspješno igrao za katarski Al Rajan.

Veliko ushićenje vladalo je Pirejem kada je postao novi fudbaler Olimijakosa, da bi već u aprilu bio najuren iz kluba.

Preko tri mjeseca bezuspješno je probao da nađe sebi angažman da bi na kraju zavrio u Sao Paolu, gdje takođe ne briljira.

Svega dva gola i četiri asistencije na 22 odigrane utakmice.

Sve ovo kad se stavi po strani, Rodriges je sinoć završio nastup na Kopa Americi sa peharom za najboljeg igrača turnira. Jedan gol, ali čak šest asistencija, na kraju poraz u finali, ali niko ne može ništa da kaže negativno za igru sjajnog ofanivca Kolumbije.

Očekuje se da Sao Paolo nakon ovakvog turnira dobije ponude za 33-godišnjeg fudbalera, koji je i sam izjavio da bi volio ponovo da se oproba u Evropi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније