Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

16. 07. 2024. 14:24 >> 14:25
Čitaj mi:

DOBRE PARTIJE POVEĆALI IM VRIJEDNOST

Koje mlade zvijezde EURA bi mogle promjeniti klubove ovog ljeta?

Evropsko prvenstvo u fudbalu je završeno, ali fudbalska ljetnja pijaca tek se zahuktava.

Sam turnir apostrofirao je neke već dokazane fudbalere koji bi mogli da promjene klubove nakon eura, a neki su iskoristili priliku da skrenu pažnju na sebe ali i da povećaju cijenu na tržištu.

Od već dokazanih fudbalera, koje su samo pojačale svoj talenat svakako se najviše priča o Dani Olmu, Niku Vilijamsu, Hviči Kvaracheliji i Florijanu Vircu.

Olmo je sa tri gola i dvije asistencije bio jedan od najboljih pojedinaca EURA, a brojnim klubovima je primamljiva klauzula u njegovom ugovoru koja kaže da je njegova tržišna cijena do 20. jula 60 miliona eura.

Mančester siti, Mančester junajted, Liverpul i Čelsi bi mogli da pošalju svoje ponude, ali moraju da budu brzi jer poslije 20. jula RB Lajpcig bi mogao da duplira njegovu cijenu.

Njegov saigrač iz reprezentacije Niko Viilijams, dvostruki stijelac za Španiju na EURU, od čega je jedan gol bio upravo u finalu dovodi se konstatno u relaciju sa Barselonom.

On i tinejdžersko čudo Lamin Jamal su se pokazali kao savršen tandem, i mnogi bi voljeli da vide ove konekcije i na klupskom nivou.

Međutim i sam fudbaler je rekao da ne bi imao ništa protiv da ostane u Bilbau, a baskijski klub je kazao da nije na prodaju. Ostaje da se vidi da li će Đoan Laporta uspjeti da izvede pravo čudo pa da dovede 22-godišjne krilo na Kamp Nou.

Hviča Kvarachelia je još prije dvije godine "zapalio" fudbalsku Evropu kada je kao jedan od glavnih igrača vodio Napolo do titule u Seriji A.

Od tada je na meti PSŽ-a, Real Madrida, Bajerna, ali Napoli je kazao da ne razmišlja o prodaju.

Britanski mediji javljaju da je Liverpul spreman da plati 100 miliona za uslue sjajnog Gruzina, ali i novi trener Napolija Antonio Konte je naglasio da Hviča ostaje na "Maradoni".

Florijan Virc je bio krucijalni dio "Alonsovih nepobjedivih", jedan od fudbalera koji je nosio Leverkuzen do prve istorijske titule u Bundesligi i do titule osvajača Kupa.

U Njemačkoj je bio pri početku u startnoj postavi, ali ga je Nagelsman poslije ubacivao sa klupe, i uvijek bi promjenio igru "elfa" na bolje.

Njegov ugovor ga obavezuje do 2027. godine, ali već sada se priča da je Real već spremio ne sada, nego iduće sezone da ga dovede kao glavno pojačanje.

Njemac je interesantan i Barseloni, gdje bi novi trener i njegov zemljak Hanzi Flik rado volio da ga vidi kao jednog od nosilaca igre.

Rikardo Kalafiori, italijanski štoper je takođe jedan od fudbalera koji je skrenuo pažnju na sebe.

Da se Đorđo Skalvini nije povrijedio, pitanje je da li bi 22-godišnji fudbaler Bolonje bio u prvom planu.

Ovako iskoristio je priliku, dao je asistenciju za Zakanjija kojom je Italija proša u nokdaun fazu, ali je zbog parnih kartona propustio meč sa Švajcarskom.

Njega je jarko želio Juventus, ali izgelda da će Kalafiori od naredne sezone nositi dres "tobdžija" iz Londona, budući da je dogovor gotovo postignut, i samo je pitanje vremena kada će Arsenal i zvanično objaviti transfer.

Georgi Sudakov, mladi 21-godišnji ofanzivni vezni fudbaler Šahtijora iako njegova Ukrajina nije prošla dalje, on je skrenuo pažnju na sebe.

Čelsi je zainteresovan za njega i navodno spreman da ide do 80 miliona iako prošli put kad su "pazarili" sa ukrajinskim klubom nisu baš najsrećnije prošli, budući da Mihailo Mudrik još nije opravdao 70 miliona eura.

Ćavi Simons je bio na meti kritika holandskih medija da je morao da bude konkretniji, ali nerijetki su oni koji hvale igre mladog 21-godišnjeg fudbalera koji se i dalje nalazi na platnom spisku PSŽ-a.

Uprvao je Simons postigao jedan od najljepših golova na turniru u polufinalu protiv Engleske, ali on nije bio dovoljan za prolaz dalje.

Upravo bi Engleska moglda da bude nova sredina za momka koji je ponikao u Barseloninoj školi, a kao najzainteresovaniji za njegov potpis se pominju Njukasl i Arsenal.

Mark Gei je dobio zadatak da zamjeni Harvija Megvajera u starntoj postavi Engleske, i postao je nezamjenjiv partner Džoša Stonsa u zadnjoj liniji "Albiona".

Sada bi fudbalera Kristal Palasa voljedi da vide u svojim redovima Liverpul, Mančester junajted i Arsenal.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније