16.07.2024 12:01
Share Comments0 Edit
Čitaj mi:

SAZNAJE RTCG

Preokret - košarkašice idu u Meksiko na pretkvalifikacije za SP

Iz Košarkaškog saveza Crne Gore su prije nekoliko dana obavijestili javnost da ženska seniorska reprezentacija neće igrati pretkvalifikacije za Mundobasket, za šta su okrivili ministra sporta i mladih Dragoslava Šćekića.

Uslijedila je i oštra razmjena saopštenja na liniji Savez - ministar, ali je došlo do preokreta - Portal RTCG saznaje da će "crvene" ipak otputovati u Meksiko.

Tim Jelene Škerović je danas trebalo da počne pripreme, ali je to prvobitno otkazano. Sada se, međutim, sve promijenilo i prvi trening će biti već sjutra.

Crna Gora će prvi meč u Meksiko Sitiju igrati protiv Novog Zelanda 19. avgusta, dva dana kasnije je duel sa Mozambikom, a 22. avgusta i utakmica sa domaćinom.

U polufinale, gdje ih čekaju rivali iz grupe A u kojoj su Južna Koreja, Češka, Venecuela i Mali, plasiraće se dvije selekcije.

Samo pobjednik turnira će igrati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje su zakazane za mart 2026.

Na njima će nastupiti dva pobjednika pretkvalifikacionih turnira, po šest selekcija iz Evrope, Azije i Amerike, te četiri iz Afrike. Od te 24 selekcije, 16 će nastupiti na Mundobasketu, čiji će domaćin od 4. do 13. septembra 2026. biti Berlin.