Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

15. 07. 2024. 08:37 >> 09:03

NAKON 120 minuta igre

Argentina slavi Lautara i rekordnu 16. titulu Kopa Amerike

Fudbaleri Argentine osvojili su rekordnu 16. titulu prvaka Kopa Amerike pobjedom nad Kolumbijom nakon produžetaka 1:0.

Čovjek odluke, ujedno i najbolji strijelac turnira fenomenalnni Lautaro Martines koji je u 111. minutu pogodio mrežu "Los kafeterosa" i omogućio oproštaj sa stilom Anhela Di Marije, kao i rekordan 45 trofej za Lionela Mesija.

Meč na krcatom "Hard rok stadionu" u Majamiju je imao ružnu uvertiru, koja treba da zabrine sve, budući da su SAD domaćini Mundijala za dvije godine.

Očigledan propust organizatora sa puštanjem navijača na stadion, stvorile su se velike gužve, a unutra samog stadiona došlo je do lomljenja inventara, kapije i pokretne stepenice su uništene, a meč je zbog svega toga kasnio praktinčno sat vremena.

Šokanti snimci su pokazali da su pojedini ulazili kroz ventilaciju stadiona, i to ne mali broj, pa se postavlja pitanje kako će sve da ide za dvije godine.

Međutim, kada je sve krenulo, brzo se zaboravilo na sve, a Argentina je umalo došla do vođstva već nakon 30-ak sekundi meča.

Montiel je dobio loptu od Mesija, probio po desnoj strani i poslao dobru loptu u šesnaesterac gdje Hulio Alvares ipak nije dobro reagovao.

U 20. minutu mogao je Mesi do gola, ali njegov šut je na kraju blokirao upravo njegov saigrač Alvares, koji se nije sklonio na vrijeme.

Kolumbija, koja je imala posjed u prvom poluvremenu, ali i tokom čitavog meča kada se pogleda statistika, je prvi put zaprijetila ozbiljnije preko Džefersona Lerme.

Veznjak Kristal Palasa se odlučio za šut sa preko 20 metara ali sjajna reakcija Emilijana Martinesa koji je panterskim skokom uspuo vrhovima prstiju da odbrani neugodan šut.

Nakon jednog proboja u 35. minutu Mesi se uhvatiio za za list, i morala je da mu se ukazuje pomoć. Srećom fudbaler lokalnog Intera iz Majamija je uspio da nastavi, ali to će nažalost da bude uvertira u povredu koja će da se desi pola sata kasnije.

Kolumbija je prva zaprijetila u drugom pulvremenu preko densog beka Ariasa, ali njegova dijagonala završava pored gola.

Argentina je u 57. minutu imala priliku preko Di Marije koji je dobro i probio i šutirao ali golman Vargas brani njegov udarac.

I onda 66. minut i povreda Mesija koji je u želji da zaustavi prodor Luisa Dijasa, samo pao, uhvatio se ponovo za taj list, i morao je u suzama da napusti stadion a svoje mjesto prepusti Niku Gonzalesu.

Nedugo zatim povrijedio se i Montiel, kojeg je zamjenio Molina.

Kolumbijci su tražili penal u 72. minutu kada je Džon Kordoba srušen u šesnaestercu, svi igralu "Los kafiterosa" su okružili sudiju Rafael Klausa, ali je Brazilac nakon gledanja VAR-a pokazao da se igra nastavi.

Samo dva minuta kasnije Argentina je uspjela da savlada Vargasa. Povratna lopta Taljifika za Gonzaelsa koji je uspio da savlada Vargasa ali je pomoćnik odmah pogigao zastavicu. Bek Liona nalazio se u ofsajdu.

Ponovo se Gonsales zaprijetio Vargasu u 87. minutu ali nije mogao da iskontroliše udarac glavom i meč je otišao u produžetke.

Skaloni pravi tri ključne zamjene u 96. i 97. mintu kada su u igru ušli Lautaro Martines, Leandro Parades i Đovani Lo Ćelso.

Upravo ova trojka će da režira gol koji će da donese slavu i rekord Argenitni.

Parades je u 111. minutu dodao Paradesu, fudbaler Rome je iz prve pronašao Lautara, a napadač Intera rutinski savladao Vargasa za delirijum navijača Argentine u Majamiju, a sebi za potvrdu najboljeg strijelca turnira sa pet pogodaka.

Do kraja Kolumbija nije imala izglednijih prilika pa trofej ponovo ide u Argenitnu, drugi put zaredom.

Di Marija se nakon ovog meča oprostio nakon 145 odigranih mečeva, 31 gol, neke od ključnih istorijskih pogodaka u nacionalnom dresu (upravo prethodno finale Kope odlučio, postihao gol i u finalu Mudnijala).

Ostaje da se vidi koliko će još da igra Lionel Mesi, Mundijal je za dvije godine, kvalifikacije su u toku ali je i sam Mesi kazao da će da vidi koliko ga bude prije svega slušalo tijelo.

Jedna sjajna generacije svakako donosi dosta radosti svojim navijačima i objedinjuje tri velika turnira u tri godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније