Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

D.B.

30. 04. 2024. 09:36 >> 09:36
Čitaj mi:

COK

Olimpijski karavan krenuo sa Cetinja

Tradicionalna manifestacija kojom Crnogorski olimpijski komitet, uz pomoć prijatelja najavljuje najveći događaj olimpijskog ciklusa, Ljetnje olimpijske igre, Olimpijski karavan, krenula je sa Cetinja.

Uz podršku Prijestonice Cetinje, ali i sponzora: Sport Vision-a, kompanije One, Jugopetrol - Eko benzinskih stanica, Lovćen osiguranja i Erste banke veliki broj djece sa Cetinja, ali i posjetilaca svih generacija, imao je priliku da uči o olimpijskom duhu i pokretu, o vrijednostima sporta i olimpizma, o važnosti sportske socijalizacije.

Kroz igru i zabavu, na najiskreniji mogući način, ali i uz obaveznu edukaciju, u fenomenalnom ambijentu Dvorskog trga, djevojčice i dječaci iz cetinjskih vrtića, osnovnih škola, kao i najmlađi članovi cetinjskih rukometnih i košarkaških klubova, upoznali su se sa antičkim i modernim olimpijskim igrama, olimpijskim medaljama, simbolima, sa predstojećim Igrama u Parizu, njihovim maskotama, ali i našim Zorom i Brankom, kao i sa radom COK-a, i vjerovatno njima najznačajnije, sa crnogorskim sportistima.

Uz zanimljivi olimpijski kviz, nadmetanje u različitim igrama i kroz uzbudljive aktivacije, koje su pripremili prijatelji olimpijskog tima, zajedno sa našim mališanima poslali smo divnu sliku u svijet i najavili put za pamćenje, do Pariza ovog ljeta.

Generalni sekretar Crnogorskog olimpijskog komiteta, Igor Vušurović, naglasio je da je osnovna namjera ovog karavana da proširi olimpijski duh i pokret među najmlađima, te da ih upozna sa ključnim vrijednostima sporta.

„Planiramo organizaciju brojnih aktivnosti, na Cetinju i u ostalim crnogorskim gradovima, gdje želimo da najmlađi dobiju priliku da se direktno upoznaju sa našim radom. Cilj nam je da prenesemo duh Olimpijskih igara i omogućimo mladima da saznaju više o značajnim ličnostima crnogorskog sporta koje su ostavile trag u evropskom sportu“.

Sportska direktorka Crnogorskog olimpijskog komiteta, Katarina Bulatović, istakla je značaj uključivanja djece u sportske aktivnosti.

„Ovaj Olimpijski karavan ne samo da će djecu upoznati s olimpijskim vrijednostima, olimpizmom i Olimpijskim igrama, već će im pružiti priliku da nauče o važnosti poštovanja pravila i fair pleja u sportu, ali i u životu. Karavan je započeo svoje putovanje sa Cetinja i posjetiće različite crnogorske gradove s ciljem da inspiriše mlade generacije da se aktivno bave sportom“, naglasila je Bulatović.

Sa djecom na Cetinju juče su se družili i plivači Miloš Milenković i Jovana Kuljača, kao i selektorka plivačke reprezentacije, Danijela Franeta, koji su im govorili o njihovom iskustvu u sportu.

Cetinje je prva od pet  crnogorskih olimpijskih destinacija ovog proljeća, a priču o snazi olimpijzma prenosićemo i u Baru, Herceg Novom, Podgorici i Kolašinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније