Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

16. 07. 2024. 13:46 >> 13:53

riješena situacija

Rješenje sa srećnim krajem, Vlada našla način da finansira put u Meksiko

Crnogorske košarkašice ipak će igrati pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, pošto je Vlada Crne Gore na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem, našla način da finansira nastup na ovom značajnom turniru.

Premijer Spajić i ministar finansija Novica Vuković, na sastanku sa predsjednicom saveza Jelenom Dubljevićem došli su do rješenja sa srećnim krajem.

Ranije, Košarkaški savez bio je primoran da zbog nedostatka sredstava otkaže današnji početak priprema, kao i kontrolne utakmice sa Mađarskom i Slovenijom.

„Ponosna sam što se ekspresno riješila situacija i što će naša ženska reprezentacija imati šansu da se bori za Svjetsko prvenstvo. Naravno, nemamo imperativ, jer imamo mladu ekipu, ali sam objasnila da su ove pretkvalifikacij šansa tim mladim đevojkama da vide đe su i koliko mogu, samim tim i mi. Jer, čeka nas, naravno, smjena generacija, i cilj je da one imaju kontinuitet takmičenja i okupljanja, da im nekako olakšamo tu smjenu i tu rupu koja slijedi. Smjene generacija se dešavaju kod svih, to je u sportu normalna stvar, i Meksiko je lijepa vijest za sve nas i nagrada za sve što su te đevojke uradile do sada. Zbog toga je bitno da imaju šansu da odigraju utakmice protiv zemalja iz Afrike ili Azije, što je malo ko od nas imao priliku. Drago mi je da su premijer Milojko Spajić i ministar finansija Novica Vuković prepoznali značaj i ovaj bitan trenutak za žensku košarku, čime će naše košarkašice imati sjajnu šansu da stiču nova iskustva“, kazala je Jelena Dubljević.

Naše košarkašice igraće u Meksiko Sitiju pretkvalifikacije za Mundobasket od 19. do 25.avgusta. Crna Gora je u grupi sa Meksikom, Novim Zelandom i Mozambikom. Svjetsko prvenstvo na programu je od 4. do 13. septembra 2026. godine u Berlinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније