Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

16. 07. 2024. 12:09 >> 12:55
Čitaj mi:

NAKON OSAM GODINA

Sautgejt podnio ostavku, Engleska traži novog selektora

Engleski selektor koji je predvodio Gordi Albion prethodnih osam godina, Garet Sautgejt, podnio je danas ostavku na tu funkciju.

Bivši reprezentativac Engleske preuzeo je nacionalni tim u novembru 2016. godine.

Od tada je poveo selekciju "tri lava" do dva uzastopna finala evropskih prvenstava 2020. i 2024, polufinala Mundijala 2018, kao i četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine.

"Kao ponosan Englez, bila mi je životna čast da igram i vodim reprezentaciju Engleske, značilo mi je sve u životu", kazao je Sautgejt u svom zvaničnom obraćanju.

"Međutim, vrijeme je za promjene, i nedjeljno finale Eura sa Španijom je moje posljednje kao selektora Engleske".

Sautgejt je napomenuo da je radio na podmlađivanju ekipe.

"Još od kad sam 2011. godine pristupio Fudbalskom savezu (FA), imao sam namjeru da unaprijedim fudbal u reprezentaciji. Veliku zahvalnost dugujem Stivu Holandu koji mi je bio desna ruka i jedan je od najtalentovanijih trenera u svojoj generaciji. Vodio sam Englesku na 102 utakmice i na svaku sam ponosan".

Osvrnuo se i na svoj tim u Njemačkoj.

"Ekipa koju sam poveo je puna mladih i talentovanih fudbalera, i nadam se da će FA da stane iza njih i da će nam u budućnosti donijeti trofej koji toliko čekamo".

Na kraju ostaće zabilježeno da je Sautgejt vodio Englesku na 102 utakmice, na kojima je upisao 61 pobjedu, sa procentom pobjeda od 59,8 odsto. Zabilježio je i 24 remija kao i 17 poraza.

Dva vezana finala evropskih prvestava su nešto što nikada ni jedan selektor Engleske prije njega nije napravio.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније