Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

16. 07. 2024. 18:43 >> 18:45

U 69. GODINI

Preminuo Džoi Brajant, Kobijev otac i bivši NBA igrač

Bivši američki košarkaš, član više NBA ekipa Džoi Brajant preminuo je danas u 69. godini.

I pored karijere u NBA ligi, ali i u Italiji Džoi će ipak u javnosti ostati poznat kao otac jednog od najboljeg košarkaša svih vremena Kobija Brajanta.

On je svoj NBA put počeo u rodnoj Filadelfiji, gdje je četiri godine nosio dres Siksersa sa kojima ima čak i jedno finale 1977. godine kada su zazstavljeni od Portlanda predvođenim Bilom Voltonom.

Potom je tri godine nosio dres Klipersa, čija je franšiza tada bila u San Dijegu.

Posljednju sezonu u NBA ligi je odigrao u Hjuston Rokitsima prije nego što je nastavio u Italiji.

Upravo će tokom italijanskih godina da razvije ljubav svog sina Kobija ka italijanskom jeziku, fudbalu ali i samoj košarci.

Nakon košarkaške karijere, radio je kao trener, širom SAD, Japana, a najveći uspjeh mu je taj što je vodio WNBA ekipu Los Anđeles Sparksa.

Njegov sin će da postane kasnije jedan od najboljih košarkaša svih vremena, po mnogim NBA fanovima, jedini "pravi nasljednik" Majkl Džordana.

Kobi je poginuo u helikpoterskoj nesreći 26. januara 2020. godine. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније