Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

19. 08. 2024. 11:29 >> 11:29
Čitaj mi:

DRUGA ŠANSA ZA GERŠONA

Zakucao preko Lebrona pa dobio ugovor u NBA: Jabusele u Filadelfiji

Geršon Jabusele je imao iza sebe sjajan olimpijski turnir u Parizu.

Francuski košarkaš je bio nositelj igre svoje reprezentacije tokom cijelog turira, posebno u eliminacionoj fazi kada je bio najbolji pojedinac "trikolora" u duelima sa Kanadom, Njemačkom i SAD.

U finalu sa "timom snova" pokazao je da može da se nosi sa najboljim košarkašima svijeta, a posebno se istaklo zakucavanje preko najboljeg košarkaša svijeta Lebrona Džejmsa.

Tada je nakon finala za RTCG kazao kratko "Ja sam Geršon", a onda je i sam objavio na svom "X" profilu da je spreman za drugu šansu u najjačoj ligi na svijetu.

Njega su 2016. godine kao 16 pika na draftu birali Boston Seltiksi, ali nije uspio da se izbori za minute.

Uslijedio je odlazak za Kinu, pa za Real Madrid gdje je postao jedan od najboljih evropskih igrača koji je sa "kraljevskim klubom" osvojio dvije titule prvaka i jednu titulu Evrolige.

Od naredne sezone, nakon svega prikazanog Geršon Jabusele će igrati za ekipu Filadelfije Siksersa.

Ugovor je potpisan na jednu sezonu, dobiće 2,1 milon dolara, ali i dobiće drugu šansu da se dokaže u NBA ligi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније