Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

L.V.

19. 08. 2024. 10:41 >> 11:07

POVRATAK U MATIČNI KLUB

Gojković i zvanično trener Jadrana

Doskorašnji selektor crnogorske vaterpolo reprezentacije i proslavljeni crnogorski vaterpolista Vladimir Gojković od danas je i zvanično trener VK Jadran.

Gojković je skoro cijelu vaterpolo karijeru proveo u klubu iz Novog.

Kao igrač nastupao je za Jadran od 1997. do 2006. godine kada je na dvije godine igrao za ruski Kazanj, da bi se potom vratio u Novi gdje je i završio igračku karijeru 2012. godine. 

Po završetku igračke karijere postao je trener slavnog novskog kluba koji je trenirao sve do 2015. godine kada je preuzeo kormilo reprezentacije Crne Gore. 

Pod njegovom trenerskom palicom, Crna Gora ima na Evropskim prvenstvima srebro iz Beograda 2016. godine kao i bronzu iz Budimpešte 2020., dvije osvojene Svjetske lige (2018. Budimpešta, 2020. Tbilisi).

Izvršio je podmlađivanje reprezentacije i smjenu generacija, a nakon Olimpijskih igara u Parizu i nakon što mu je istekao ugovor sa VPSCG naziralo se da bi mogao da se povuče iz reprezentacije, što se na kraju i desilo.

Klub iz Novog se poprilično pojačao za predstojeću sezonu.

Vratio se Aleksandar Ivović, stigli su Vuk Milojević i Đorđe Lazić, vratio se i Dimitrije Obradović, dok su Vasilije Radović i Jovan Vujović produžili ugovore.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније