Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

19. 08. 2024. 08:34 >> 10:26

istorijski momenat

Revolucija u košarci: Pogođena prva "četvorka"

Novo pravilo u košarci, šut za četiri poena, viđeno je po prvi put na Filipinima, u utakmici "Kupa Guvernera" između Meralko Boltsa i Magnolije gdje je domaćin pobijedio 99:94.

Obzirom na to da četvrtine traju po 12 minuta i da je uvedeno novo pravilo, očekivalo se više koševa.

Čelnici takmičenja su ove sezone prvi put u pravila igre donijeli ovu novinu, a za istorijski trenutak pobrinuo se Amerikanac filipinskog porijekla Kris Bančero, koji je ubacio šut sa daljine 8.23 metra i time sebe upisao u istoriju kao prvi igrač koji je zvanično postigao četiri poena iz jednog šuta.

Filipnci su prvi, a možda njihov put budu slijedile i ostale lige svijeta u godinama koje dolaze.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније