Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ mina ]

19. 08. 2024. 12:26 >> 12:27
Čitaj mi:

pok

Rajković: Očekujem svoje najbolje izdanje u Parizu

Plasman i nastup na Paraolimpijskim igrama san je svakog sportiste sa invaliditetom, kazala je paraatletičarka Maja Rajković navodeći da je ona svoj cilj ostvarila.

Rajković, koja će sa Lukom Bakićem nositi crnogorsku zastavu na svečanom defileu, kazala je da na Paraolimpijskim igrama u Parizu očekuje svoje najbolje izdanje u karijeri.

“Naporno smo radili i pripremali se. Daću svoj maksimum i očekujem svoje najbolje izdanje u Parizu. Želim da na najvećoj sceni ostvarim svoj najbolji rezultat u karijeri”, rekla je Rajković agenciji MINA.

Ona je naglasila da je zadovoljna uslovima i radom na pripremama u Pljevljima.

“Imamo zaista izvanredne uslove za rad. Prije podne bacamo na stadionu, a poslije podne predviđen je rad u teretani”, rekla je Rajković.

Crnogorska paraolimpijka najavila je da će, nakon Pljevalja i kratkog odmora, nastaviti sa radom u Podgorici, do puta za Pariz.

“Završnio dio odradićemo u Parizu. Period do mog nastupa, 7. septembra, iskoristiću da se aklimatizujem i odradim završni dio priprema”, rekla je Rajković.

Rajković će debitovati na Paraolimpijskim igrama, a nastup je obezbijedila osvajanjem četvrtog mjesta na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Parizu.

Nosilac je bronzane medalje sa Evropskog prvenstva u Bidgošću 2021. godine. U Parizu takmičiće se u bacanju koplja, u kategoriji F 54 (bacanja iz specijalizovane stolice).

Trener atletske reprezentacije Veljko Čegar istakao je da je napravljen dobar potez dolaskom na pripreme u Pljevlja i da su izbjegnute tropske vrućine u Podgorici.

“Stadion nam pruža odlične uslove za trening, pretežno ujutru bacamo, a poslije podne radimo u teretani. Ima dosta detalja na koje se mora obratiti pažnja tokom trenažnog procesa, jer vrsta invaliditeta Maje Rajković utiče na njenu funkcionalnost. Sve pažljivo analiziramo i donosimo odgovarajuće odluke u trenažnom procesu”, rekao je Čegar.

Prema njegovim riječima, cilj je da se Rajković dobro pripremi i da takmičenje dočeka maksimalno spremna.

“Za sada još ne znamo konkurenciju, jer još nijesu izašle startne liste i konačan spisak učesnika. Očekujemo da ćemo to saznati za nekoliko dana. Znamo da će biti između 11 i 13 takmičarki”, rekao je Čegar.

On je naglasio da je izvjesno da u kategoriji F54 može nastupiti 11 takmičarki, a iz spojene kategorije F53 jedna.

“Postoji mogućnost da nastupe i neke takmičarke koje su izborile nastup u drugim disciplinama, prije svega u kugli. Imaju mogućnost da nastupe i u koplju”, rekao je Čegar.

On je naglasio da će se potruditi da Rajković nastup u Parizu dočeka u živoznoj formi.

“Da se na najljepši način predstavi u gradu svjetlosti i da na najljepši način predstavi svoju državu, klub i populaciju osoba sa invaliditetom”, zaključio je Čegar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније