Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

S.V.

18. 08. 2024. 14:19 >> 14:18

LEGENDARNI TRENER

Ratko Rudić završio karijeru

Legendarni vaterpolo trener Ratko Rudić na Koručuli se sinoć zvanično oprostio od ovog sporta.

On je u posljednjoj utakmici koju je vodio sa klupe, predvodio zlatnu hrvatsku olimpijsku generaciju iz Londona 2012. protiv selekcije svijeta13:13.

Bila je to ujedno oproštajna utakmica i za igrače koji su s Rudićem osvojili olimpijsko zlato 2012. i okončali igračku karijeru.

Hrvatska je tada igrala u sastavu Pavić, Burić, Bošković, Dobud, Joković, Buljubašić, Muslim, Bušlje, Sukno, Barač, Hinić, Obradović i Vićan.

Na drugoj strani, za reprezentaciju svijeta zaigrali su najbolji vaterpolisti iz te generacije iz Srbije, Crne Gore, Italije, Španije, Mađarske i Grčke.

Rudić je igračku karijeru započeo 1959. godine u Jadranu, gdje je proveo osam, a potom je uslijedio dolazak u beogradski Partizan, u kom se zadržao 10 godina.

Igračku karijeru završio je 1981. godine i odmah se upustio u trenerske vode, u kojima je pokazao svoj pun potencijal.

Pored Jugoslavije, vodio je Italiju (1990–2000), SAD (2001–2004), Hrvatsku (2005–2012) i Brazil (2013–2016).

U trenerskoj karijreri osvojio je četiri olimpijska zlata sa tri različite reprezentacije.

Do vaterpolo visina odveo je Jugoslaviju, Italiju i Hrvatsku-

Kao trener osvojio 38 medalja na velikim takmičenjima, što ga čini najuspješnijim vaterpolo stručnjakom u istoriji sporta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније