Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

kscg

19. 08. 2024. 10:56 >> 11:04
Čitaj mi:

reprezentacija

Crnogorske košarkašice spremne za premijeru

Crnogorske košarkašice spremaju se za premijernu, meč na pretkvalifikacionom turniru za Mundobasket protiv Novog Zelanda.

Naša reprezentacija odradila je i prvi trening u olimpijskoj dvorani ,,Huan de la Barera“, u kojoj će se i igrati mečevi, a dobra atmosfera, veliki motiv kod igračica koje će prvi put imati priliku da igraju mečeve takvog značaja, osjeća se od samog dolaska.

Crnogorke će nastojati da u noći između ponedjeljka i utorka (1.30 časova po našem vremenu) naprave iznenađenje protiv Novog Zelanda i na najbolji način započinu nastup u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Svjesne smo da je ovo istorijska šansa. Zaista smo ponosne što smo ovdje i što imamo priliku da budemo u trci za vizu za Svjetsko prvenstvo. Znamo da je naša reprezentacija godinama unazad uvijek imala dobre rezultate, ali prvi put naša generacija ima ovu šansu i sigurno da osjećamo privilegiju, ali i obavezu da našu Crnu Goru reprezentujemo na što bolji način", kazala je Dragana Živković, reprezentativka Crne Gore.

Nakon sezone u Rumuniji, gdje je sa Konstancom osvojila duplu krunu i prvi put u karijeri imala priliku da igra van Crne Gore, Živković sada dolazi kao igračica koja će imati posebnu ulogu, vjerovatno nikad veću...

 "Svjesne smo da nas čeka težak posao. Ima dosta selekcija koje imaju zaista sjajne igračice. Mozambik za koji možda mnogi nijesu čuli ima igračicu koja igra Evroligu, tako da sigurno svaki tim ima svoju šansu i svi žele da idu dalje. Naš podmlađeni tim možda kvalitet i iskustvo kao što je to bio slučaj ranije, još smo oslabljeni jer nema Amerikanki, ali bez obzira na sve svaka od djevojaka ima veliki motiv da pruži što veći doprinos i da svi zajedno napravimo lijepu priču", dodala je Živković.

Po našem vremenu Crnogore će igrati u noći između ponedjeljka i utorka (1:30h), a razlika od čak osam sati, te dug put, sigurno da će dosta uticati. Drugog dana turnira bićemo slobodni, zatim nas 22.avgusta (takođe i 1.30h) čeka meča protiv Mozambika, dok zatim slijedi meč protiv domaće selekcije (4.30h).

"Dosta dobro smo se već adaptirali, imali smo vremena za trening i adaptaciju, tako da sve protiče u najboljem redu – dodala je Živković.

Novi Zeland je igrao Mundobasket samo 1994.godine, tri puta bio na Olimpijskim igrama, a posljednjih desetak godina uvijek je u vrhu FIBA Azijskog kupa, tako da je prošle godine osvojio četvrto mjesto.

"Nemamo previše informacija o Novom Zelandu, ali znamo njihove vrline i mane. Nemaju širok roster, sigurno da ćemo na glavne igračice imati poseban fokus, ali igraju atipično, tako da neće biti lako. Međutim, sigurna sam da ćemo imati šta da pokažemo", naglasila je Živković.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније