Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V. [ KSCG ]

18. 08. 2024. 16:56 >> 16:55

KAPITENKA "CRVENIH"

Jovanović: Novi Zeland nepoznanica, vjerujem da ćemo se adaptirati na njihov stil

Crnogorske košarkašice spremne su za novo poglavanje u istoriji – naša ženska seniorska reprezentacija sjutra (odnosno u noći između ponedjeljka i utorka u 1.30h) protiv Novog Zelanda započinje nastup u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Pretkvalifikacioni turnir u Meksiko sitiju biće prilika za našu podmlađenu reprezentaciju da u debitantskom nastupu u borbi za Mundobasket stekne dodatno iskustvo. Selektorka Jelena Škerović za ovu akciju nije mogla da računa na Amerikanke (Natašu Mek i Taju Rajmer), Jelenu Vučetić, Sofija Živaljević je tek izašla iz povrede...Ali, nakon mjesec priprema, naša reprezentacija spremno čeka početak pretkvalifikacija.

"Možemo biti zadovoljni odrađenim za ovo kratko vrijeme priprema, a s obzirom da smo trenutno podmlađeni i da našu ekipu sačinjava dosta mladih igračica, koje su na brz način morale da se prilagode i igri i novim ulagama. Mislim da su to dosta dobro odradile i da je, kao i uvijek, prisutna velika želja i motiv da se igra za reprezentaciju i da se što bolje sve to prikaže sve to na terenu", kazala je kapitenka Crne Gore Milica Jovanović, koja već ima sedam prvenstva Evrope sa seniorskom selekcijom, a sada će biti lider podmlađenog tima koji će imati šansu da se prvi put bori za Mundobasket.

Izabranice Jelene Škerović tokom ovih priprema odigrale su četiri meča – dva poraza u Zreče od Slovenije (72:65,86:57), Crna Gora ostvarila je polovičan učinak u Podgorici u dvomeču protiv Mađarske. Naše košarkašice prvo su upisale pobjedu 45:39, a zatim su poražene od Mađarica 78:52...

"Imale smo četiri pripremne utakmice, kroz koje smo uvidjeli dosta nekih stvari koje smo morale da popravimo. Mislim da smo u ovom periodu nakon mečeva u Sloveniji u tome i uspjele i da smo spremne za početak turnira", kazala je Nikšićanka.

Crna Gora će u Meksiku igrati od 19. do 25. avgusta pretkvalifikacije za Mundobasket. Naša selekcija je u grupi B, gdje su Meksiko, Novi Zeland i Mozambik. Grupu A čine: Južna Koreja, Mali, Češka i Venecuela. Dva najbolja tima iz svake grupe će se kvalifikovati za polufinale, dok će se pobjednik turnira plasirati u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Po našem vremenu Crnogore će igrati u noći između ponedjeljka i utorka (1:30h), a razlika od čak osam sati, te dug put, sigurno da će dosta uticati. Drugog dana turnira bićemo slobodni, zatim nas 22.avgusta (takođe i 1.30h) čeka meča protiv Mozambika, dok zatim slijedi meč protiv domaće selekcije (4.30h).

"Sigurno da nije lako, nakon dugog putovanja odmah se adaptirati na vremensku razlilku. Ali, nema izgovora, sada smo fokusirani na Novi Zeland, koji je prvi naš protivnik", kazala je Jovanović.

Novi Zeland je igrao Mundobasket samo 1994.godine, tri puta bio na Olimpijskim igrama, a posljednjih desetak godina uvijek je u vrhu FIBA Azijskog kupa, tako da je prošle godine osvojio četvrto mjesto.

"Nemamo previše informacija o Novom Zelandu, jer su tokom pripremnog perioda nastojali da zaključaju svaki mogući video, pa čak i statistike. Ali, naš stručni štab nastojao da pripremi, mi ćemo nastojati da sprovedemo u djelo na najbolji mogući način. Vjerujem da ćemo se tokom utakmice adaptirati na njihov stil košarke i da ćemo turnir otvoriti pobjedom", objasnila je Jovanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније