Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 04. 2024. 10:09 >> 10:14
Čitaj mi:

NBA

Momci sa Vilanove odlični, ali Mekbrajd je apsolutni hit pobjede Njujorka

Jedan od NBA klasika u plej-of seriji između Njujorka i Filadelfije pripao je na kraju Niksima 111:104.

Iako su Siksersi kroz plej-in stigli do doigravanja, a sa druge strane Niksi su bili drugi na Istoku, baš kao u duelu Minesote i Finiksa, malo je onih koji vjeruju da bi ekipa iz "Velike jabuke" mogda da prođe Embida i družinu.

Pod uslovom da je novi centar američke reprezentacije zdrav.

I desio se taj trenutak kada je Embid sam sebi nabacio loptu od table, moćno zakucao a onda se uhvatio za koljeno, gdje su vjerovatno svi u Pensilvaniji pomislili u isti sekund "O neee opet", pogotovo kada je i dalje aktuelni MVP lige napustio teren, ali srećom vratio se u drugom poluvremenu.

Međutim uopšteno gledano nije imao dobru partiju, iako je na kraju imao 29 poena, Mičel Robinson kao opcija sa klupe i Ajzea Hartenštejn su radili solidan posao u odbrani pa je tako Embid iz igre šutirao 8/22, dok je dobar dio poena došao sa linije penala (11/12).

Uz to imao je osam skokova i šest asistencija. Nije pomogla ni dobra partija Tajrisa Maksija koji je dao 33 poena, kao ni "vintage" partija Kajla LAurija sa 19 poena (5/9) iz igre.

Njujork je predvodio nekadašnji tandem univerziteta Vilanova Džejlen Brunson i Džoš Hart koji su ubacili po 22 peona.

Brunson kao prva zvijezda tima je imao loše šutersko veče sa svega 8/26 iz igre od čega 1/6 za tri poena, ali je imao po sedam skokova i asistencija.

Hartova selekcija šuteva je bila bolja, a imao je i 13 skokova uz to.

Međutim junak iz sijenke je rezervni plej Majls Mekbrajd koji je igrao kao u transu sinoć, i na kraju završio meč sa 21 poenom (5/7 za tri poena).

Zvuči gotovo nevjerovatno ali momak koji do sada u tri godine karijere u prosjeku postiže pet poena po meču, sinoć je u drugoj dionici sam imao više poena nego komplet tim Siksersa u istom periodu. Mekbrajd je pogodio 13 poena cijeli tim Filadelfije 12.

Zato se u jednoj od najboljih publika NBA lige, Medison Skver Gardeno moglo čuti "Duuuuus" (nadimak Mekbrajda).

"Njihova odbrana se fokusirala nato kako izbace loptu iz Džejlenovih ruku, ali ako je takva postavka bila, onda smo mi ostali se potrudili da naplatimo takvu situaciju", kazao je Mekbrajd nakon meča.

Bojan Bogdanović je pobjedi Niksa doprinio sa 13 poena, Robinson je na kraju imao osam ali je imao i 12 skokova.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније