Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

17. 04. 2024. 21:24 >> 21:24
Čitaj mi:

PLEJ-IN

Kako ovaj duel nije polufinale Istoka?

Kada se priča o postsezoni i pomene duel Filadelfije i Majamija, očekivanje bi bilo da je u pitanju minimum neko polufinale.

Međutim prošlogodišnji finalsta NBA lige i polufinalista Istoka igaju u plej-inu gdje ipak će poražena ekipa imati pravo na popravni i u slučaju poraza ide na boljeg iz duela Čikaga i Atlante.

Košarkaši Majamija drugu godinu zaredom se nalaze u plej-inu, samo što su prošle sezone imali situaciju da uprkos svemu dođu do finala i duela sa Denverom.

Džimi Batler je odigrao 60 utakmica, tek toliko da bude spreman za doigravanje, uz njegove standarde od 20.8 poena i po pet skokova i asistencija u prosjeku po meču.

Ekipa Erika Spolstre ulazi međutim ove godine u postsezonu kao ekipa sa najgorim napadom od svih 20 učesnika, ali i četvrta najbolja defanziva lige.

Upravo Majami će da zavisi od defanzive i to sa jednim jedinim zadatkom "kako zaustaviti Embida". Hit dakle zavisi od defanzivne inspiracije Bema Adebaja, koji i jeste sjajan na tom kraju terena.

Pretpostavlja se da će Embid biti često udvajan, ali ni to nije rješenje za i dalje aktuelnog MVP-a lige, jer je poznato da ima dobar pregled igre za svoju poziciju.

Igra Majamija zavisiće dosta od Dankana Robinsona. Kada on uđe u crveni radar sa šutem, odnsono "kad prvo puca, a onda postavja pitanja" i ubaci 20 + poena, tim sa Floride je na omjeru 11:0. Problem je što Robinson nije imao takav meč od 17. marta.

Filadelfija je do 30. janaura bila na omjeru 29 pobjeda i 17 poraza i zauzimali su petu poziciju na Istoku sa izgledima da se "pobiju" za neku od pozicija više (Boston je već tada bio projektovan za prvo mjesto).

Međutim tada je Embid doživio povredu meniskusa i sezona je krenula nizvodno.

U narednih 29 utakmica ekipa Nika Nursa je zabilježila svega 11 pobjeda. Siksersi su imali jak finiš sezone sa osam vezanih pobjeda, vratio se i Embid u postavu, tako da sve će da zavisi najviše od njegovog zdravlja.

Impozantan je podatak da kada zajedno igraju Embid i Tajron Maksi Fila ima 29 pobjeda i samo sedam poraza.

Ove sezone dva tima su podijelila plijen sa po dvije pobjede, a Embid je igrao samo jedan od ta četiri meča.

Kao ključna figura za Filadelfiju mogao bi da bude Tobajas Heris kojem će glavni zadatak biti da zaustavi "plej-of Džimija".

Ko god dobije ovaj meč ide na Njujork Nikse, koji i pored toga što su završili kao drugi nakon regularne sezone, teško da će imati ulogu apsolotnog favorita protiv bilo kojeg od ova dva tima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније