Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Tanjug, Glas Amerike ]

30. 08. 2024. 21:13 >> 21:13
Čitaj mi:

INTERVJU ZA CNN

Kamala Haris: Biću predsjednica za sve Amerikance

Potpredsjednica SAD i demokratski predsjednički kandidat Kamala Haris izjavila je da se mora postići dogovor o prekidu vatre u Pojasu Gaze, istovremeno ističući pravo Izraela na odbranu, kao i da je palestinski narod pretrpio isuviše žrtava i patnji u tom sukobu.

Haris je u intervjuu za Si-En-En (CNN) ocenila da je administracija američkog predsjednika Džozefa Bajdena uspjela da smanji ilegalne prelaske meksičko-američke granice posljednjih mjeseci, kao i da "oporavi ekonomiju" nakon pandemije korone, uključujući smanjenje stope nezaposlenosti.

Haris je ranije ove godine podržala sporazum republikanaca i demokrata o bezbjednosti granica koji bi uključivao stotine miliona dolara za izgradnju zida na granici.

Tramp je vršio pritisak na republikance u Kongresu da ponište taj sporazum, ali je Haris obećala da će potpisati zakon o tome ako bude izabrana.

Ona je istakla da je važan konsenzus i u vezi sa tim obavezala se da će uključiti nekog republikanca u svoj predsjednički kabinet, ne navodeći konkretno ime.

Haris je dodala da će ispuniti svoje obećanje da će biti predsjednik "za sve Amerikance".

"Mislim da je važno kada se donose neke od najvažnijih odluka imati ljude za stolom koji imaju različita mišljenja", istakla je Haris.

Govoreći o povlačenju aktuelnog predsjednika Džoa Bajdena iz trke za reizbor, nakon čega je ona postala kandidat demokrata, Haris je navela da je telefonski poziv u kojem joj je javljeno da se Bajden povukao iz kampanje zatekao sa porodicom nakon što su večerali.

Ocijenila je da Bajden ima inteligenciju, posvećenost i rasuđivanje koji su potrebni i koje američki narod zaslužuje da ima u svom predsjedniku, a da da kandidat republikanaca Donald Tramp nema nijedan od tih kvaliteta.

Haris je rekla da je služenje sa Bajdenom bila jedna od najvećih počasti u njenoj karijeri, prisjećajući se trenutka kada je zvao da joj kaže da odustaje od nominacije i da će je podržati u predsjedničkoj trci.

Intervju sa novinarkom CNN-a Dejnom Beš bila je prilika za Haris da utiša kritičare koji su tvrdili da je izbjegavala okruženje u kojem nije imala sve pod kontrolom, a dobila je i platformu da definiše svoju kampanju i testira svoju političku snagu pred debatu sa Trampom, koja je zakazana za 10. septembar.

Međutim, intervju je takođe predstavljao rizik, dok njen tim pokušava da nastavi u snažnom ritmu, koji je počeo odustajanjem Bajdena kao demokratskog predsjedničkog kandidata, a nastavio se prošlonedeljnom Demokratskom nacionalnom konvencijom.

"Prije svega, jedan on mojih najviših prioriteta biće da uradimo sve što možemo da ojačamo i podržimo srednju klasu. Kada vidim aspiracije, ciljeve i ambicije američkog naroda, mislim da su ljudi spremni za novi put naprijed", rekla je Haris.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније