Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

30. 08. 2024. 23:00 >> 23:00
Čitaj mi:

OBAVIJESTILI SAVJET

Popović i Božović povukli kandidature za Ombudsmana RTCG

Zaposleni u Javnom servisu Danijela Popović i Žarko Božović povukli su kandidaturu za Ombudsmana Radio-televizije Crne Gore (RTCG), u korist koleginice Vesne Pejović.

O tome su obavijestili Savjet RTCG.

Kako su naveli, dugogodišnja novinarka-urednica u TVCG, autorka je brojnih emisija, serijala i jedna od autorki i potpisnica novinarskog Kodeksa.

“Podsjećamo da je Vesna Pejović kao dugogodišnja predsjednica Nezavisnog sindikata novinara jedna od inicijatorki i osnivača Novinarskog samoregulatornog tijela, prvog u istoriji novinarstva u Crnoj Gori. Takođe je od 2006. u tom tijelu četiri godine bila zadužena za praćenje i analizu elektronskih medija i jednom mjesečno na konferenciji za novinare javno iznosila ključne probleme u kršenju novinarskog kodeksa, a na konkretnim primjerima ukazivala na medije koji krše Kodeks…”, kaže se u saopštenju koje potpisuju Popović i Božović.

Navode da je u prijavi za konkurs Pejovićeva, na osnovu velikog iskustva i znanja, objasnila članovima Savjeta kako i šta treba da radi Ombudsman RTCG.

“Smatramo da koleginica Pejović, sa kojom dijelimo iste svjetonazore, svojim intelektualnim i profesionalnim kapacitetima, kao i velikim iskustvom koje ima u novinarstvu, zaslužuje da obavlja posao zaštitnice prava slušalaca, gledalaca i čitalaca Radio Televizije Crne Gore”, zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније