Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ RSE ]

30. 08. 2024. 08:07 >> 08:07
Čitaj mi:

RAT U GAZI

Hamas pozdravio zahtjev UN za humanitarnom pauzom u Gazi zbog vakcinacije

Sukob Izraela i Hamasa – 329. dan. Izraelski ministar odbrane Joav Galant pozvao je na proširenje ciljeva rata u Gazi na sjeverni front, kako bi se omogućio povratak stanovništva u pograničnu regiju sa Libanom, nakon evakuacije zbog napada Hezbolaha. Hamas je pozdravio zahtjev UN za humanitarnu pauzu u ratu u Gazi radi sprovođenja vakcinacije protiv dječje paralize.

Kandidat demokrata na predsjedničkim izborima SAD Kamala Haris izjavila je da je Gazi potreban sporazum o prekidu vatre i oslobađanju talaca.

Haris je, takođe, ponovila da SAD podržavaju Izrael, ali je istakla i da je “previše nevinih” Palestinaca stradalo.

“Izrael ima pravo da se brani – kako to radi, važno je. Previše nevinih Palestinaca je ubijeno. Moramo da postignemo dogovor”, reklao je Haris u intervjuu za CNN.

Kac optužio Iran da pokušava da uspostavi “istočni teroristički front“

Ministar spoljnih poslova Izrael Kac optužio je Iran da pokušava da uspostavi “istočni teroristički front“ protiv Izraela preko Jordana.

Izraelska vojska i palestinska militantna grupa Hamas pristali su na tri odvojene trodnevne pauze u borbama u različitim djelovima Pojasa Gaze, kako bi se omogućilo vakcinisanje oko 640.000 djece protiv dječije paralize, rekao je Rik Piperkorn, visoki zvaničnik Svjetske zdravstvene organizacije za region.

Članovi porodica izraelskih talaca koje drže militanti Hamasa okupili su se na granici sa Gazom da dozivaju svoje rođake preko velikih zvučnika i u jednom trenutku pokušali da se probiju u palestinsku enklavu.

Najmanje 40.602 Palestinca su ubijena, a 93.855 njih je ranjeno u izraelskoj vojnoj ofanzivi na Gazu od 7. oktobra, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Gaze u utorak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније