Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

30. 08. 2024. 11:55 >> 11:56

UZNEMIRUJUĆE

U Podgorici spašen iznemogli konj

NVO “Lara i Miško” iz Danilovgrada spasila je konja koji je juče pronađen u iznemoglom stanju na Vrelima Ribničkim.

“Naime, stanovnici naselja Vrela Ribnička u Podgorici juče su u svom naselju pronašli iznemoglog napuštenog konja, koji je nepomično ležao na javnoj površini. Iako su pokušavali da mu pomognu, sve je bilo bezuspješno. Kontaktirane su sve nadležne institucije, ali po već ustaljenoj matrici, svi su bježali od odgovornosti. Na licu mjesta su izašli predstavnici gradske komunalne službe i veterinar, a njihovo jedino rješenje problema je bilo da se konj uspava, saopšteno je iz NVO “Lara i Miško” Danilovgrad.

Kako su kazali, saznavši za ovaj slučaj, na teren su izašli predstavnici NVO “Lara i Miško” iz Danilovgrada, koja se bavi zaštitom i udomljavanjem konja.

“Odmah po dolasku shvatili smo da je jadna životinja premorena i izgladnjela, usled čega je kolabirala i pala. Po našem mišljenju, uspavljivanje pomenutog konja nije bila jedna od opcija, pa smo odlučili da pokušamo da ga spasimo. Životinju smo prevezli do našeg skromnog skloništa, gdje joj je, u našoj organizaciji, pružena potrebna medicinska pomoć i ona se nalazi kod nas, u nadi da će se u narednom periodu potpuno oporaviti”, navodi se u saopštenju.

Napominju da je prilikom očitavanja čipa dokazano da konj ima vlasnika, koga nadležne institucije nisu uspjele da pronađu, što je krajnje razočaravajuće.

Iz ove NVO navode da se, kako je svima poznato, na javnim površinama, pogotovu na teritoriji Podgorice, nalazi poprilično veliki broj zanemarenih vlasničkih konja, ali nadležne službe taj problem kao da ne interesuje, a samim tim, nema ni sankcija za bahate i neodgovorne vlasnike.
“Na samom kraju želimo da upoznamo javnost da NVO “Lara i Miško” postoji već pet godina, a cilj našeg djelovanja je pružanje pomoći i udomljavanje napuštenih konja. Trenutno u našem skloništu boravi šest udomljenih konja i dva magarca, ali ono što želimo da naglasimo, jeste da su uslovi u našem skloništu jako loši, jer se naša organizacija nalazi u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji, lišena bilo kakve pomoći od strane države i Opštine Danilovgrad, na čijoj se teritoriji nalazimo”, dodaju u saopštenju.

Iz te NVO ističu da, bez obzira na to što su jedina organizacija ove vrste u Cenoj Gori i što su aplicirali na sve projekte raspisane od strane Ministarstva poljoprivrede i Opštine Danilovgrad, nikada do sada nijesu dobili ni jedan euro pomoći.

“Zato koristimo ovu priliku da pozovemo sve društveno odgovorne kolektive, kao i pojedince, da u skladu sa mogućnostima pomognu našoj organizaciji, a to mogu učiniti u hrani, građevinskom materijalu za izgradnju uslovnog skloništa ili pak uplatom sredstava na naš žiro račun: 510000000014216166 (CKB banka). Takođe nas možete kontaktirati putem našeg telefona: +38269673297”, zaključuju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније