Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

30. 08. 2024. 14:23 >> 14:23
Čitaj mi:

Ibrahimović-Paniklova

"UNDP važan partner u sprovođenju razvojne agende"

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović sastao se danas sa stalnom predstavnicom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori Ekaterinom Paniklovom. Kako je saopšteno iz resora vanjskih poslova, konstatovano je da UNDP pruža značajnu podršku u realizaciji reformske agende i razvojnih politika u brojnim oblastima, sa ciljem ispunjavanja ciljeva održivog razvoja.

Ibrahimović je podsjetio na ključne vanjskopolitičke prioritete Vlade, ocijenivši da brojni projekti, čiju realizaciju podržava UNDP, doprinose ostvarenju definisanih ciljeva, uključujući i reforme iz evropske agende. Kazao je, dodaju, da je tokom prethodnog perioda, saradnja Crne Gore i UNDP značajno unaprijeđena i da je Crna Gora zahvalna na podršci demokratizaciji i ukupnom razvoju zemlje.

"Uvjeren sam da ćemo zajedničkim naporima i kroz blisku saradnju nastaviti da radimo na dostizanju evropskih standarda i ciljeva održivog razvoja na svim poljima od obostranog interesa, prije svega u oblastima demokratskog upravljanja, zelenog rasta, održivog razvoja i klimatskih promjena", poručio je ministar.

Paniklova je istakla da je partnerstvo sa Crnom Gorom uvijek bilo veoma uspješno i da je dinamična saradnja na svim nivoima rezultirala značajnim napretkom i programima po kojima je Crna Gora postala prepoznatljiva. Istakla je da će UNDP nastaviti da pruža punu podršku u realizaciji projekata koji doprinose ispunjavanju Agende 2030.

"U vremenu rastućih kriza, bliska saradnja i zajednički napori u realizaciji razvojnih projekata postaju još važniji. Prioritet u našem radu je da Crnoj Gori pomognemo na njenom razvojnom putu kroz realizaciju programa koji istovremeno doprinose i uspjehu procesa evropske integracije. Drago nam je što vidimo jasne pomake u oblastima reforme javne administracije, socijalne zaštite i zelene ekonomije", kazala je Paniklova.

Tokom sastanka je bilo riječi i o programima profesionalnog usavršavanja koje zajednički realizuju UNDP i Ministarstvo vanjskih poslova, sa posebnim osvrtom na dugogodišnju veoma uspješnu saradnju pri organizaciji Ljetnje škole za mlade diplomate „Gavro Vuković“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније