Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

29. 08. 2024. 13:47 >> 13:48
1
Čitaj mi:

MINISTARSTVO SOCIJALNOG STARANJA

O zimnicama za penzionere sljedeće sedmice

O obezbjeđivanju zimnice za penzionere, Ministarstvo socijalnog staranja, brige o porodici i demografiji obaviće iduće sedmice sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede.

Ministar socijalnog staranja Damir Gutić sastao se danas sa v.d. direktora Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore Vladimirom Drobnjakom, predsjednikom Saveza udruženja penzionera Crne Gore Brankom Vešovićem i crnogorskim predstavnicima mesne industrije: Mesoprometa iz Bijelog Polja, industrije mesa "Goranović” i "Tuko” iz Nikšića, "Marteks”-a iz Cetinja, kao i "N.M. Durmitor” sa Žabljaka.

Gutić je uvjeren da će Ministarstvo na čijem je čelu ostvariti dobru saradnju sa učesnicima sastanka u cilju obezbijeđivanja zimnice crnogorskim penzionerima po povoljnijim cijenama nego u marketima.

On je naveo da je cilj državne politike da obezbijedi pristojan način staranja o populaciji penzionera, te da se ovakvim i sličnim akcijama žele ublažiti posljedice krize nastale skokom cijena osnovnih životnih namirnica.

„Ministarstvo socijalnog staranja, brige o porodici i demografije će nastaviti da radi na unaprjeđenju položaja penzionera. Ove godine budžetom je u ovu svrhu opredijeljeno 150.000 eura, a cilj nam je, da kao i prethodnih godina, akcijom bude obuhvaćena domaća proizvodnja“, istakao je ministar Gutić.

Savez udruženje penzionera Crne Gore je kao i ranijih godina pokrenuo zajedno sa Fondom PIO inicijativu za obezbjeđenje zimnice crnogorskim penzionerima, tj. mesa po povoljnijim uslovima nego u marketima.

Predsjednik Saveza udruženja penzionera Branko Vešović je kazao da se na vrijeme počelo sa akcijom.

“Vjerujemo da ćemo i ove godine naići na razumijevanje Vlade i njenih ministarstava: poljoprivrede i socijalnog staranja, koji su participirali jagnjeće meso zajedno sa Fondom PIO“, kazao je Vešović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније