Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

30. 08. 2024. 12:38 >> 12:35
Čitaj mi:

KRIVOKAPIĆ

"Smjena 30-godišnjeg režima je bila pravi demokratski iskorak"

Smjena 30-godišnjeg režima je bila pravi demokratski iskorak, a ne izdaja i rušenje 30.08. koje su sproveli Abazović i URA zajedno sa tzv. manjinskim strankama, ulazeći u savez sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), kazao je bivši premijer Zdravko Krivokapić.

"Većina koja je nastala 30. avgusta više ne postoji nakon pada 42. Vlade", napisao je Krivokapić na mreži Iks (X).

Kazao je da se tada desila sloboda, te da je režim pao.

"Incijativa koju sam pokrenuo 31.08. rezultirala je prvim sporazumom koji je spriječio zloupotrebu izborne pobjede, a zatim i drugim 08.09. koji je stvorio preduslove za formiranje nove vlasti. U tom trenutku, lideri DF-a su bili protiv tog jedinog mogućeg pristupa, ali su dvije godine kasnije potpisali gotovo isti Sporazum", naveo je Krivokapić.

S toga, kako kaže, glas naroda mora biti snažniji i čujniji od glasa poslanika koje - u stvarnosti biraju politički lideri.

"Istinski slobodni izbori sa slobodnim glasom nisu mogući sa postojećim izbornim zakonodavstvom. No, uprkos svemu, narod je taj koji odlučuje", poručio je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније