Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ RTS ]

26. 07. 2024. 07:52 >> 07:53

VAZDUŠNA OPASNOST

Eksplozije na Krimu, gori aerodrom Saki

Na Krimu je proglašena vazdušna opasnost, a eksplozije su se čule u Novofedorivki, u oblasti Okunivka i Simferopolju. Prijavljen je požar na aerodromu Saki u Novofedorivci, gdje su se čule i detonacija municije. Ruske bespilotne letjelice pogodile su energetske objekte "Ukrenergo NEC" u Žitomirskoj i Černigovskoj oblasti, saopšteno je iz te kompanije.

Na Krimu je proglašena vazdušna opasnost. Eksplozije su se čule u Novofedorivki, u oblasti Okunivka i Simferopolju.

Mještani su prijavili požar na aerodromu Saki u Novofedorivci, a tamo se čula i detonacija municije, prenosi Ukrajinska pravda.

U Sevastopolju su lokalne vlasti prijavile napad bespilotne letjelice.

Ruske bespilotne letelice pogodile su energetske objekte "Ukrenergo NEC" u Žitomirskoj i Černigovskoj oblasti, saopšteno je iz te kompanije..
Kako se navodi u nekim oblastima Žitomirske oblasti isključena je električna energija domaćinstvima i industrijskim potrošačima.

NATO alijansa saopštila je da nema indicija da su ostaci ruskih dronova pronađeni u Rumuniji dokaz namjernog napada na teritoriju NATO-a, ali da ukazuje na "neodgovorne i potencijalno opasne" akcije.

Ruski predsjednik Vladimir Putin i predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko razgovarali su na ostrvu Valam na jezeru Ladoga u Rusiji o aktuelnoj situaciji, prenose RIA Novosti.

Predstavnici Ukrajine i EU nisu pozvani na sastanak Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) o pitanju isporuke zapadnog oružja Kijevu, uprkos odgovarajućem predlogu Rusije, saopštio je stalni predstavnik Ruske Federacije Vasilij Nebenzja.

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba posetio je Hong Kong i pozvao lidera te zemlje Džona Lija da spreči Rusiji korišćenje Hong Konga kao način da zaobiđe sankcije Zapada uvedene Moskvi zbog njenog rata u Ukrajini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније