Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

26. 07. 2024. 09:53 >> 09:54
Čitaj mi:

Građanska inicijativa "21.maj"

"Vlada podsticajna za viceve i ulični teatar, drugu funkciju gotovo da nema"

Parlament je u crnoberzijanskom duhu izabrao prekrojenu Vladu koja, osim što je podsticajna za viceve i ulični teatar, drugu funkciju gotovo da nema, navodi Građanska inicijativa “21.maj”.

 

“Riječ je o vladi koja, pored dezorijentisanog premijera, okuplja oportuniste, neznalice, populiste i nacionaliste. Radi se o vladi koja ima snažnu podršku luckastog Parlamenta što je dovoljno da Crnu Goru stabilno gurne u ambis. Riječ je o vladi iza koje stoje brojne pohlepne i niskointeligentne stranke i partijski čelnici koje izvan politike teško da bi neko uočio”, navode u saopštenju.

Radi se, ističu, o vladi koja izaziva regionalni podsmjeh dok se deklariše kao proevropska a pritom trojica lidera vladinih partija ne mogu kročiti na tlo nama najbliže članice EU.

“Riječ je o vladi koju ne brine što država nema Fiskalni savjet ali je zato usvojila fiskalnu strategiju koja sadrži obrise devastirajućeg i nepromišljenog ekonomskog programa. Odista, radi se o vladi koja će ostati zapisana u analima crnogorske politike po svom sastavu, cijeni koštanja, neutoljivim partijama i odsustvu državnog kredibiliteta. Ovo je vlada koja može opstati samo u zemlji u kojoj većinu čine građani koji ne zasluzuju ništa bolje i zemlji u kojoj je opozicija naličje retardiranog političkog poretka čije je lice upravo ovakva izvršna vlast”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније