Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.Lj.

26. 07. 2024. 10:39 >> 10:52

MUJOVIĆ ENERGETSKOM SEKTORU

"Ne koristite položaj za dodatna primanja"

Upozoravam sve iz energetskog sektora da ne koriste svoj položaj kako bi sebi obezbijedili mjesečna primanja od nekoliko prosječnih zarada u državi, na račun građana, navodi se u dopisu, koji je ministar energetike Saša Mujović uputio Odborima direktora povodom informacije da pojedini članovi Odbora direktora u privrednim društvima u većinskom vlasništvu države u energetskom sektoru, pored značajnih apanaža koje primaju po osnovu članstva u Odborima direktora, dodatno primaju i naknade u raznim tijelima i komisijama, koje, kako se navodi u dopisu, nijesu zanemarljive, naprotiv.


“Zakonska i statutarna mogućnost da se ta nadoknada ostvari ne znači i obavezu da se primi, posebno ako se ima u vidu da su apanaže za članstvo u Odborima direktora u preduzećima u većinskom vlasništvu države u energetskom sektoru više nego izdašne i sasvim sigurno pokrivaju rad i u Odboru i u svim drugim komisijama i radnim tijelima u kojima je potrebno prisustvo članova Odbora direktora”, upozorio je ministar Mujović.

Podsjetio je da su građanima obećali uvođenje reda u najznačajnia državna preduzeća sa posebnim akcentom na smanjenje svih nepotrebnih troškova i njihovu racionalizaciju.

“Članovi Odbora direktora bi trebalo da budu pozitivan, a ne negativan primjer u tom pravcu i opravdanja da je sve u skladu sa zakonima nijesu održiva, jer pored zakona nas obavezuje, prije i iznad svega, moralna odgovornost prema građanima. Zbog svega navedenog ovakve aktivnosti će u buduće biti oštro sankcionisane”, zaključio je ministar u dopisu upućenom danas menadžmentu energetskih kompanija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније