Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Tanjug/N1 ]

20. 07. 2024. 21:26 >> 21:26

boris džonson

Tramp razumije realnost, pomoći će da se okonča rat u Ukrajini

Bivši premijer Velike Britanije Boris Džonson izjavio je da je uvjeren da će kandidat za predsjedničke izbore u SAD Donald Tramp pomoći da se okonča rat u Ukrajini, jer shvata da bi poraz mogao da ima ogromne dugoročne posljedice po Sjedinjene Američke Države i svijet.

Prema Džonsonovim riječima, posle razgovora sa Trampom ove nedjelje, sigurniji je nego ikad da Tramp ima snagu i odlučnost da spase Ukrajinu.

„Tramp razumije realnost: poraz Ukrajine biće ogroman poraz Amerike. I ne radi se samo o nestanku slobode i demokratije, već i o porobljavanju ukrajinskog naroda. Vjerujem da Donald Tramp može da stavi tačku na rat pod pravim uslovima za Ukrajinu i Zapad. Naglašavam da ne mogu biti siguran šta će tačno uraditi ako bude izabran. Ali to je ono što on može da uradi“, naveo je Boris Džonson u autorskom tekstu za Dejli mejl.

Kako je ocijenio, Tramp bi mogao mnogo da učini za svijet u kome će „ruski predsjednik Vladimir Putin konačno shvatiti da je budućnost Ukrajine budućnost slobodne, suverene i nezavisne evropske zemlje“.

„U posljednje dvije godine stalno smo priželjkivali Ukrajincima pobjedu, ne dajući im pritom sredstva. Tramp bi jednostavno mogao da uradi ono što mu je prirodno – da zaustavi birokratska odugovlačenja i da Ukrajincima daju potrebne dozvole; a onda, kada Putin bude ponovo potisnut, mogao bi da ponudi dogovor“, smatra bivši britanski premijer.

Prema njegovom mišljenju, Putin će morati da se povuče bar do granica koje su prethodile invaziji 2022. godine, a da bi se izbjegli budući sukobi i neizvjesnosti, „ostatak Ukrajine“ treba da bude priznat kao slobodna zemlja, sposobna da bira svoju sudbinu u EU i NATO.

Džonson smatra da je pobjeda Ukrajine u ratu put ka boljim odnosima sa Rusijom. On je dodao da postoje svakakvi podsticaji koji bi mogli da djeluju kod Putina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније