Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Тамара Иванковић, ТВЦГ

22. 05. 2023. 20:15 >> 11:16

VILAN

"Crna Gora iskreni prijatelj, očekujem više izraelskih turista"

Poruke podrške za Crnu Goru stižu iz Izraela koji Crnu Goru vidi kao iskrenog partnera, kazao je za Dnevnik TVCG nerezidentni ambasador Izraela u Crnoj Gori Jahel Vilan. Kako je istakao, ove godine očekuje porast broja izraelskih turista u u našoj zemlji i naglasio da je za ekonomski prosperitet neophodna stabilnost u zemlji. Najavio je i izgradnju memorijalnog obilježja u Nikšiću.

Odnosi Crne Gore i Izraela visoko se kotiraju, a to dokazuje dugogodišnje prijateljstvo kao i sve intenzivnija ekonomska saradnja. Samo prošle godine investicije izraelskih kompanija u našoj zemlji dostigle su cifru od preko 180 miliona eura. Predviđaju se i nove.

"Brojevi u turizmu rastu i nadam se da bi to moglo donijeti investicije kada je riječ o hotelskoj industriji, obnovljivoj energiji, na različitim poljima. Mislim da smo dokazali da smo pouzdan partner koji može da ispuni očekivanja", kazao je nerezidentni ambasador Izraelau Crnoj Gori Jahel Vilan.

A porastu broja izraelskih turista u Crnoj Gori svakako će doprinijeti i porast broja avio kompanija koje povezuju naše dvije zemlje. 

U februaru je potpisan sporazum za četiri avio kompanije od čega su tri iz Izraela, plus Air Montenegro. Mislim da će biti više od deset letova sedmično i vjerujem da će to povećati broj turista u odnosu na prošlu godinu, kada ih je bilo 60 hiljada.

Ambasador Vilan naglašava da je za ekonomski prosperitet neophodna stabilnost u zemlji.

„Želim da čestitam Crnoj Gori na ovoj tranziciji koja je izvedena na vrlo demokratski i pravi način. Nakon izbora u junu želim vam prije svega političku stabilnost. Jer, u mojoj zemlji smo iskusili posljedice političke nestabilnosti. Stabilnost je vrlo važna za razvoj zemlje, za ostvarivanje ciljeva - nebitno o kojima je riječ", kazao je Vilan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније