Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

06. 09. 2024. 15:16 >> 15:16
Čitaj mi:

"Dani nauke i inovacija 2024"

Više od 70 programa u 15 opština

Dvanesti festival "Dani nauke i inovacija" održaće se od 23. do 27. septembra 2024. godine, širom Crne Gore, u organizaciji Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) i Five Grupe (Five Group), pod sloganom „Nauka i inovacije na dohvatu ruke“.

Kako navode u saopštenju Minisrstva, festival je pripremio bogat i raznovrstan program koji će se održati u čak 15 crnogorskih opština, nudeći posjetiocima priliku da se kroz više od 70 događaja upoznaju sa najnovijim dostignućima iz domena nauke i inovacija.

"Five Grupa u partnerstvu sa MPNI, ovim angažmanom pokazuje posvećenost promociji nauke i inovacija u Crnoj Gori, kao i aktivnoj saradnji s akademskom i naučnom zajednicom širom Crne Gore. I ove godine, Five Grupa stavlja poseban akcenat na značaj naprednih tehnologija i IT sektora, koji ima ključnu ulogu u digitalizaciji javne uprave, razvoju kadrovskih kapaciteta i stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta. Festival nudi širok spektar sadržaja za sve uzraste i interesovanja, od izložbi i sajmova do prezentacija projekata, predavanja, panel diskusija, interaktivnih radionica i hakatona. Na različitim lokacijama, posjetioci će moći da se upoznaju s aktuelnim projektima iz oblasti tehnologija, ekologije, društvenog preduzetništva, naučnih istraživanja i mnogih drugih oblasti", navode u saopštenju.

Poseban fokus festivala je na mladima – od predškolskog uzrasta do studenata univerziteta. Festival ima za cilj da ih inspiriše i motiviše da se vode naučnim principima, što je ključno za razvoj inovativnog društva.

Takođe, planirani su i brojni drugi događaji i manifestacije koje će obuhvatiti teme iz oblasti naučnih i inovacionih politika, gdje će se diskutovati o strateškim, programskim i pravnim aspektima naučno-inovacionih aktivnosti, sve sa ciljem unapređenja ovog sektora u Crnoj Gori i njegovog usklađivanja sa savremenim svjetskim trendovima.

Događaj, kako dodaju, pruža platformu za razmjenu ideja i znanja između akademske zajednice i šire javnosti, dok istovremeno ohrabruje mlade ljude da se okrenu nauci i tehnologiji. Festival je postao ključna tačka okupljanja za sve one koji su zainteresovani za inovativne pristupe i tehnologije koje oblikuju budućnost.

Za više informacija o programu festivala zaintereaovani mogu posjetiti zvanični sajt festivala: www.2024.daninaukeiinovacija.com

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније