Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ A.B. ]

07. 11. 2023. 14:51 >> 14:52

NEREZIDENTNI AMBASADOR IZRAELA

"Pozivamo na oslobađanje talaca, više od 240 ljudi je u tunelima"

Izrael poziva demokratski, pravičan i civilizovan svijet da podrži momentalno i bezuslovno oslobađanje svih talaca u Gazi, poručio je ambasador Izraela u Srbiji i nerezidentni ambasador Izraela u Crnoj Gori Jahel Vilan.

Poručio je da je već 30 dana, više od 240 Izraelaca i stranih državljana iz 31 zemlje, uključujući bebe i preživjele Holokausta, zatočeno u mračnim tunelima u Pojasu Gaze.

"Izrael je u ratu koji mu je nametnula teroristička organizacija Hamas, a Izraelske odbrambene snage ulažu maksimalne napore da stradanje civila svedu na minimum stalnim pozivima na evakuaciju. Borbe protiv organizacije nalik ISIS-u trajaće dok Hamas ne bude vojno i politički poražen, a nevini civili oslobođeni", dodao je Vilan. 

Prema njegovim riječima, nezapamćeni masakr zauvijek je promijenio situaciju na terenu i ostaviće dugoročne posledice kako na samo izraelsko društvo, tako i na buduće odnose između Izraelaca i Palestinaca.

"Činjenica da izraelski forenzičari i eksperti sudske medicine i dalje pronalaze ljudske posmrtne ostatke i rade na identifikaciji žrtava u izraelskim zajednicama i kibucima, dodatno potvrđuje razmjere tog varvarskog čina Hamasovih terorista", zaključio je Vilan. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније