Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.M.Lj.

05. 09. 2024. 22:36 >> 22:36

KOSOVSKI PREMIJER

Kurti pogrešno riješio zadatak iz matematike, snimak postao viralan

Kosovski premijer Aljbin Kurti javno se izvinio učenicima što je napravio grešku prilikom rešavanja matematičkog zadatka tokom obilježavanja početka školske godine u srijedu.

“Hvala vam na toploj dobrodošlici u vašoj novoj školskoj zgradi… Ali moram da kažem da mi je sada drago što nisam sada đak, jer ne bih dobio prelaznu ocjenu”, napisao je Aljbin Kurti na Fejsbuku, prenosi Politiko. 

Kurtijevi komentari su uslijedili nakon što je snimak njegovog pokušaja da riješi zadatak iz algebre postao viralan na društvenim mrežama. 

Kurti je snimljen u učionici tokom otvaranja nove škole u Podujevu. 

Nakon što je Kurti samouvjereno riješio matematički zadatak, svi u prostoriji su aplaudirali, a pridružila se čak i ministarka obrazovanja Arberije Nagavci.

Problem je bio samo jedan – odgovor je bio netačan.

Korisnici društvenih mreža brzo su uočili grešku u Kurtijevom rešenju, koje je trebalo da bude X=0, a ne X=5.

Razmišljajući o greški, Kurti je dodao:

“Da sam razmišljao o tome na trenutak duže, shvatio bih da je tačan odgovor x=0, ali u tom slučaju, mislim da ne bih imao hrabrosti da uzmem kredu i napišem tačno rešenje. Izvinjavam se. Rešenje te jednačine, kao što znate bolje od svog premijera, jeste X=0”, napisao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније