Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

M.L.B.

05. 09. 2024. 09:03 >> 09:18
2
Čitaj mi:

MINISTARKA PORUČILA

"Kakva je ponuda takvi će nam biti i turisti"

Produženje turističke sezone olakšalo bi rad, a idealna varijanta je da se broj gostiju pravilnije rasporedi, poručila je ministarka turizma Simonida Kordić, u Jutarnjem programu TVCG.

“Prednost Crne Gore je što na malom području ima i različite ponude koje mogu da postoje tokom čitave godine”, navela je Kordić i dodala da Crnu Goru moramo “pakovati” kao jedan turistički proizvod.

Ona je kazala i da ne treba potcijeniti nijednog gosta, i da su gosti iz regiona naši tradicionalni turisti koji su lojalni Crnoj Gori.

“Kakva je ponuda takvi će nam i biti gosti”, poručila je Kordić i dodala da se turizam kao industrija veoma promijenio.

“Da bi mogli da primimo više gostiju mi moramo prvo “kapije” našeg turizma da otvorimo, a to su Aerodromi, granični prelazi, neophodna je i digitalizacija koja će obuhvatiti sve te službe”, poručila je Kordić.

Ona je saopštila da je u proteklih mjesec na poziciji ministarke turizma imala dragocjene sastanke sa privredom, kako bi čula šta kažu i oni koji su direktno uključeni u turističku ponudu.

Među problemima izdvojila je avio-povezanost Crne Gore, zatim gužve na putevima koje se stvaraju i tranzitom. Kako je kazala Kordić, jedan od zaključaka je da je nužno jačati aerodromske kapacitete.

Aerodromi Crne Gore ove godine opslužili su preko 1,5 miliona putnika što, kako kaže, zahtijeva veće kapacitete.

“U ovome mora cijela Vlada da pomogne jer ono što se identifikuje kao problem je i šansa”, poručila je Kordić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније