Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mira Rovčanin, RCG

06. 09. 2024. 16:35 >> 16:45
Čitaj mi:

Oko trideset izlagača

Bazar domaćih proizvoda na Trgu Slobode u Nikšiću

Otvoren je treći Septembarski bazar domaćih proizvoda na Trgu Slobode u Nikšiću. Oko trideset izlagača predstavilo je prehrambene proizvode, suvenire, rukotvorine i ukrase.

Trg Slobode ponovo je okupio male proizvođače hrane, ruktvorina i umjetnina. Bazar upriličen u okviru manifestacije „ Septembarski dani“ , koja se tradicionalno održava povodom 18. septembra- Dana oslobođenja Nikšića, odlična je prilika kažu izlagači da pedstave proizvode. 

Stanka Milojević je na bazar donijela razna pletiva, a Renata Perović 15 vrsta zdravog organskog soka.  

 „Ovo je drugi put da sam na Septembarskom bazaru domaćih proizvoda. Interesovanje za vunena pletiva je veliko. Očekujem dobru prodaju.  Traže se vunene čarape, đilad, kape. Vuna ipak najbolje može da ugrije. Vunu nabavljam iz Bijelog Polja i Bosne i Hercegovine, a cijene se trudim da prilagodima potrošačima“, kaže Milojević.

„Mi smo se predstavili sokovima od hladno cijeđenog  voća. Imamo u ponudi petnestak vrsta sokova koji su potpuno prirodni bez dodatka šećera i aditiva. Koristimo naše organsko voće.  Naše proizvode predstavljamo na sajmovima i bazarima, i to je odlična prilika da se upoznamo sa potrošačima“, kazala je Renata Perović.


Bazar je svečano otvorio predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević podsjetivši da se bazar organizuje treći put, te da je napredak očigledan.  

„Prve godine kao što znate imali smo svega deset izlagača, prošle i ove imamo po tridesetak izlagača što jasno pokazuje da ovaj bazar  ima smisao , kao  i da naši domaći proizvođači i tvorci umjetnina i rukotvorina mogu ovo da ponude nikšićkom tržištu, našim građanima koji će tu svakako naći nešto za sebe“, rekao je Kovačević.


Bazari na Trgu Slobode u susret važnim datumima, postali su, kaže direktor lokalne Turističke organizacije Mitar Barać lijepa tradicija.  

„Više puta smo dali priliku našim proizvođačima da besplatno izlože svoje proizvode i naplate svoj naporan rad.  To je slučaj i ovoga puta i to će biti praksa i u budućnosti“, rekao je Barać.

Otvaranje bazara obogatili su nastupi  hora Osnovne škole „ Milija Nikčević“ pod rukovodstvom profesorice Marice Pejović, polaznica novinarske sekcije „ D models“, kao i benda „ Sančo Pansa“. Bazar, koji se  završava 8. septembra, organizovali su  Turistička organizacija Nikšić,  Opština  i Alter modus.


 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније