Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

03. 07. 2024. 14:39 >> 14:39

mandić - vilan

"Izrael će u Crnoj Gori uvijek imati iskrenog prijatelja"

Izrael će u Crnoj Gori uvijek imati iskrenog prijatelja i saveznika, poručio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić koji je primio danas u oproštajnu posjetu Jahela Vilana, ambasadora Izraela u Crnoj Gori. Kako je saopšteno iz Skupštine, Mandić se ambasadoru Vilanu zahvalio na njegovom predanom radu na jačanju odnosa između Izraela i Crne Gore, poželjevši mu da se uvijek iznova vraća u našu zemlju, dodajući da je on naš iskreni prijatelj.

"Predsjednik Skupštine je sa ambasadorom razgovarao o pokušaju terorističkog napada koji se dogodio ispred ambasade Države Izrael u Beogradu, ističući da je srećan što je isti herojstvom mladog pripadnika srpske žandarmerije spriječen i da nije bilo nevino stradalih. Sagovornici su, u tom kontekstu, razgovarali o obostranoj saradnji u oblasti jačanja bezbjednosti u Crnoj Gori, posebno kada su u pitanju naši aerodromi", naveli su iz Skupštine.

Razgovarajući o nedavnom usvajanju Rezolucije o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen u Skupštini Crne Gore, Vilan je, kako su kazali, pozdravio odluku poslanika u parlamentu. On je tom prilikom takođe posebno naglasio da njegova zemlja nije glasala za Rezoluciju Ujedinjenih Nacija o Srebrenici.

Mandić je naglasio da će Izrael u Crnoj Gori uvijek imati iskrenog prijatelja i saveznika, te poželio da ambasador Vilan prenese srdačan pozdrav predsjedniku Kneseta.

"Ambasador Vilan se zahvalio predsjedniku Mandiću na prijemu, ističući da su odnosi naše dvije zemlje mnogo bolji nego što su to bili prije četiri godine i dodajući da su Crna Gora i Srbija danas najsigurnije turističke destinacije za njegov narod. Vilan je zaključio da mu je čast i zadovoljstvo što svoj mandat završava večerašnjim otkrivanjem spomenika posvećenog Operaciji Velveta u Nikšiću, gdje je posebno istakao zasluge predsjednika Opštine Marka Kovačevića", saopštili su iz Skupštine. 

Kako su kazali, Mandić je zaključio da je taj spomenik simbol našeg prijateljstva sa Izraelom i jevrejskim narodom, te da mu je izuzetno drago što je upravo Kovačević dao ključni doprinos podizanju istog.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније