Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

A.M.

30. 08. 2024. 07:45 >> 07:45

MILOJKO SPAJIĆ

Mujović je donio konačno rješenje o Brskovu

Nakon polemike koju je izazvala izjava ministra rudarstva, nafte i gasa Admira Šahmanovića, a koji, kako su Vijesti prenijele saopštio da bi bilo dobro još jednom razmisliti o otvaranju rudnika u Mojkovcu i pokrenuti javnu raspravu oglasio se i premijer Milojko Spajić koji je naglasio da je Vlada donijela konačno rješenje da se ne otvara rudnik u Mojkovcu i da je to čitava Vlada (prije rekonstrukcije) podržala.

Šahmanovićeva izjava izazvala je negativne reakcije ekoloških aktivista i građana.

"Sjajni ministar Saša Mujović je donio konačno rješenje koje je čitava Vlada podržala. U komunikaciji sa ministrom Šahmanovićem smo razumjeli da je loše interpretiran od strane medija i da je izjava izvučena iz konteksta (ja je još nisam vidio)", napisao je Spajić u odgovru jednom korisniku mreže X.

Dio funkcionera PES-a takođe je reagovao na ovu najavu.

U međuvremenu se oglasio i ministar Šahmanović i poručio da je na projekat eksploatacije rudnika Brskovo stavljena tačka.

On je želio da pojasni svoje stavove, kako bi javnost dobila tačnu informaciju.

“Umjesto tendecioznog naslova koji je, na žalost, a vjerovatno u želji novinara da se napravi senzacija, izazvao zabrinutost građana”, naveo je Šahmanović u reagovanju na medijske natpise i natpise na društvenim mrežama u vezi rudnika Brskovo.

Posao Ministarstva rudarstva, prema njegovim riječima, upravo jeste da razvija eksploataciju mineralnih sirovina koje država nesporno ima.

“Ono što sam i u razgovoru podvukao, ove projekte, pri tome ne mislim samo na Mojkovac, treba razvijati isključivo u saradnji i na korist lokalnih zajednica, na ekonomski održiv i ekološki prihvatljiv način”, istakao je ministar.
On vjeruje da odgovornim i temeljnim planiranjem ova oblast itekako može da doprinese razvoju ekonomije naše države.

“Zato ćemo raditi na izradi strategije koja bi dala mnoge odgovore i smjernice, na prvom mjestu o stvarnim potencijalima koje imamo, a onda i o načinu i tehnologijama eksploatacije”, precizirao je Šahmanović.

Crna Gora, kako je dodao, nastavlja sa izgradnjom auto-puta Bar Boljare, planira izgradnju Jadransko-jonske brze ceste, planira i razvija mnoge infrastrukturne projekte ne samo u saobraćaju već i u energetici, za što su potrebne sirovine koje mi imamo.

“Bilo bi vrlo neodgovorno i ekonomski neopravdano ne iskoristiti potencijale, a da ne govorim o tome koliko bi bilo neopravdano oslanjati se na uvoz istih”, podvukao je on.
On je izrazio žaljenje ako u potrazi za senzacijom i lajkovima, svjesno ili iz neznanja i laičkog pristupa ovoj materiji, izveden ovakav naslov.

“Ali bez obzira na to, ministarstvo na čijem sam čelu je uvijek tu da otkloni nedoumice, odgovori na pitanja javnosti, naročito vezano za teme koje su od značaja za lokalne zajednice, ali i cijelu državu”, zaključio je Šahmanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније