Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

17. 09. 2024. 16:18 >> 16:19
1
Čitaj mi:

CAMAJ SA AMBASADORKOM ALBANIJE

Moguće otvaranje katedre za albanski jezik i književnost

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Nikola Camaj razgovarao je danas sa Žaklinom Pato, ambasadorkom Albanije u Crnoj Gori, a na sastanku je najavljena mogućnost otvaranja katedre za albanski jezik i književnost u Crnoj Gori.

Camaj je kazao da je zalaganje Albanaca u Crnoj Gori na promociji izuzetno dobrih odnosa dvije države.

Sagovornici su najprije istakli tradicionalno prijateljske odnose Crne Gore i Albanije te obostranu težnju da se saradnja dvije države nastavi u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore i ambasadorka Albanije naveli su da se odnosi na političkom nivou mogu ocijeniti veoma dobrim i podrazumijevaju česte kontakte i saradnju na najvišem nivou.

Od posebnog značaja, saglasili su se, je i saradnja u oblasti regulisanja položaja nacionalnih manjina u obje države.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније