Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

A.J. [ RTCG/Dan ]

17. 09. 2024. 12:08 >> 12:10
Čitaj mi:

gosti nijesu htjeli da napuste lokal

Odgođeno rušenje bašte lokala "Lovac"

Rušenje bašte lokala "Lovac" planirano za danas odgođeno je jer su radnici danilovgradskog preduzeća Zaštite i prostora onemogućeni da pristupe rušenju, jer gosti neće da izađu. Advokat Tome Arapovića, vlasnika lokala, pozvan je 27. septembra da dođe u kancelariju da se upozna sa spisima jer on nije obavješten sa terminima rušenja.

Jedan od prisutnih advokat Miro Raičević kazao je za RTCG da je smatrao da u cilju građanske solidarnosti treba da bude tu i da kao građanin digne ruku protiv rušenja tog objekta.

"Jutros kad sam dolazio u kancelariju vidim okupio se narod i saznajem da će vlasniku ovog ugostiteljskog objekta lokala, Tomu Arapoviću, da ruše ovu baštu. Smatrao sam da u cilju građanske solidarnosti budem tu, da kao građanin dižem ruku protiv rušenja ovog objekta, koji je faktički kultno mjesto Titograda i ovog dijela grada gdje dolaze masovno ljudi da popiju kafu, da sklope određene poslove, i tako", kazao je Raičević. 

Ističe da mu je 28 godina tu kancelarija, i da je uvijek imao veoma pristojnu uslugu u tom lokalu.

"Ne pamtim da se desio incident u ovom objektu i mogu da kažem za vlasnika da je primjerni ugostiteljski radnik. Želim mu sve najbolje... Ovo je objekat koji zaslužuje pažnju a ne da se ruši. Ovdje su sklapana prijateljstva, vođeni poslovni razgovori, imam sve najbolje utiske o ovom objektu i Tomu Arapoviću", kazao je Raičević. 

Portal Dan je danas prenio da su iz Uprave za inspekcijske poslove prije nekoliko dana saopštili da ovaj lokal godinama nije kontrolisan pa samim tim nije ni izmirivao obaveze prema Glavnom gradu, zbog čega mu je donijeto rješenje o rušenju bašte. Njihove tvrdnje opovrgao je zakupac lokala Tomo Arapović poručujući da nema neizmirenih obaveza prema Glavnom gradu, te da za baštu ima urednu dokumentaciju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније