Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 09. 2024. 16:27 >> 16:27
Čitaj mi:

DPS Žabljak

Zbog neodgovornog odnosa malo razloga za slavlje

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Žabljak svojim sugrađankama i sugrađanima čestita 17. septembar, Dan Opštine i dan oslobođenja od fašističkih okupatora.

"Na datum koji bi trebalo da slavimo, malo toga imamo za slavlje. Kad pogledamo stvari koje slave trenutni vlastodršci onda vjerovatno treba slaviti lošu sezonu, raskopanu glavnu gradsku saobraćajnicu koja je bila raskopana cijelo ljeto i koja još nije završena iako su rokovi probijeni, buku, naplatu parkinga i njegov cjenovnik, masovna zapošljavanja bez oglašavanja, divlju gradnju koja je priča za sebe. Al’ neki kažu treba biti strpljivA to kažu isti oni koji su predhodnu vlast kritikovali i uvijek nalazili mane", navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a kažu da je sadašnja vlast obećavala "kule i gradov".

"Od zaustavljanja divlje gradnje, preko trgova pa sve do transparentnosti. Od navedenog nema ništa. Tako je i zahtjev našeg kluba odbornika da se sazove hitna Skupština zbog alarmantne situacije u gradu odbijena, a na redovnim Skupštinama kako je došla nova vlast nema ni jednog medija izuzev kad je bila rasprava o moratorijumu na zabranu gradnje.
Kao šlag na tortu danas naš grad dobija i čestitke od vlastodržaca sa državnog nivoa. Tako nam danas čestitaju predsjednik Crne Gore Jakov Milatović i predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić nekada u velikoj ljubavi a danas veliki i ljuti protivnici. Čestitka ide u smjeru prosperiteta i napretka Žabljaka. U redu je čestitka. Funkcija je nalaže. A isto funkcije ministar ekonomije i ministar finansija su nalagale da se Žabljak pomogne i da se u Žabljak uloži", navodi s eu soapštenju DPS-a.

Oni navode da su Spajić i Milatović poslije smjene vlasti 2020. godine stopirali sve investicije sa državnog nivoa dok je bila vlast na lokalnom nivou Demokratska partija socijalista sa svojim koalicionim partnerima.

"Toliko o lijepim i iskrenim željama. A čestitka je stigla i od predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića. Čovjek koji gazi po tekovinama antifašizma i predstavlja deklarisanog „četničkog vojvodu“. Zbog svih ovih okolnosti, Klub odbornika Demokratske partije socijalista Žabljak nije prisustvovao svečanoj sjednici povodom 17. septembra, Dana opštine Žabljak. Naši odbornici su prisustvovali polaganju vijenca na spomenik palim borcima i žrtvama fašističkog terora i na taj način obilježili Dan opštine", navodi se u saopštenju

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније